Jõulude eel saadeti üle 800 000 kirja

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Elmo Riig / Sakala

Võrreldes eelmise aasta jõulukuuga saadeti detsembris kirju vähem, seevastu on eestlased hakanud jõulude ajal rohkem pakke saatma.

«Detsembris saadeti jõulude eel vähem kirju ja kaarte kui mullu samal ajal,» ütles postiteenuste divisjonijuht Jaan Vainult.

«Kirjade maht langeb aasta-aastalt, kuid pole välistatud, et inimesi pani teisi alternatiive otsima ka kallim kirjahind,» tõdes Vainult.

Viimastel aastatel on märgata, et kaardi valikul pööratakse suurt tähelepanu selle erilisele kujundusele. Saadetud kaartide hulgas oli palju erikujulisi kaarte ja ise tehtud ning kaunistatud ümbrikke.

«See näitab, et eestlastele on siiski oluline südamlike ja ainulaadsete tervituste edastamine posti teel,» lausus Vainult.

Üha enam inimesi saadab tervituskaardid teele koos jõulupakiga – nii kulleriga kui pakiautomaatide vahendusel.

Igale poole inimesed ise kohale minna ei jõua ning see on mugav ja kiire võimalus kingitused lähedastele ja sõpradele edastada.

«Võrreldes eelmise aasta detsembriga suurenes pakimaht Eesti Postis üle 5 protsendi,» märkis Vainult.

Vainulti sõnul oli detsembris tunduvalt vähem puuduliku aadressiga saadetisi.

«Kui aadress on vigane, siis on adressaati keeruline välja selgitada ning saadetised jäävad kohale viimata või jõuavad pärale hilinemisega,» selgitas Vainult.

Populaarseimad välisriigid, kuhu kaarte saadeti olid Soome, Venemaa ja Saksamaa, aga jõulukaarte saadeti ka eksootilistesse paikadesse nagu Kuuba, Jamaika, Neitsi saared, Keenia.

Kõige enam edastati kirju 21. detsembril, kui kirjade ja kaartide arv ulatus 280 000ni.

Kirjade maht väheneb aastas ligi 10 protsenti. Logistika- ja postiettevõtte vahendusel saadeti 2010. aasta detsembris 4,3 miljonit kirja. 2011. aasta jõulukuu täpsed arvud selguvad jaanuari teisel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles