Politsei tuvastas Tallinnas lapsele otsa sõitnud naise isiku (3)

Copy
Ükskõik, kui hästi ülekäigurada ka valgustatud poleks, tuleb enne sellele astumist ikkagi veenduda, et teed ületada on ohutu.
Ükskõik, kui hästi ülekäigurada ka valgustatud poleks, tuleb enne sellele astumist ikkagi veenduda, et teed ületada on ohutu. Foto: Peeter Lilleväli

Politsei tegi kindlaks naise isiku, kes sõitis eile Tallinnas Endla tänaval jalakäijate ülekäigurajal otsa üheksa-aastasele lapsele ja jättis häirekeskusele juhtunust teavitamata.

Õnnetus juhtus kolmapäeval kella 15.35 ajal Tallinnas Endla tänaval, kus sõiduauto Kia sõitis reguleerimata ülekäigurajal otsa üheksa-aastasele tüdrukule. Juht ei teavitanud õnnetusest häirekeskust hädaabinumbril 112 ning sõidutas tüdruku kodu juurde. Lapse vanemad toimetasid ta hiljem tervisekontrolliks haiglasse.

Politsei tegi kindlaks, et autot juhtis 1948. aastal sündinud naine.

«Saime inimestelt üleskutse peale vihjeid. Samuti vaatasime õnnetuspaiga läheduses olnud valvekaamerate materjali. Õnnetuses osalenud auto õnnestus tuvastada tänu lähedalasuva ettevõtte töötajale, kes juhtunut pealt nägi. Sõiduki juht annab oma ütlused õnnetuse toimumise kohta järgmisel nädalal,» rääkis Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juhtivmenetleja Margus Trees.

Tema sõnul peavad autojuhid ülekäigurajale lähenedes olema valmis jalakäijale tee andmiseks.

«Jalakäija võib astuda teele autojuhi jaoks ootamatult – seega peaksid juhid hoogu maha võtma, et oleks võimalus vajadusel kiirelt reageerida. Kui juhtub õnnetus, milles inimene saab vigastada, tuleb sellest teada anda häirekeskusele hädaabinumbril 112. Kui inimene ei oska šoki tõttu juhtunu kohta kohe midagi öelda, tasuks juhtunust ikkagi teada anda, et meedikud saaksid tema seisukorra üle vaadata,» rääkis Trees.

Sel aastal juhtunud 61 kannatanuga liiklusõnnetuses on vigastada saanud 13 last ja hukkunud üks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles