Ratas: Madise täidab õiguskantsleri ametivannet

Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: PETER NICHOLLS/REUTERS

Peaminister Jüri Ratas ütles, et tema hinnangul täidab Ülle Madise oma ettepanekutega pensionireformi eelnõule õiguskantsleri ametivannet.

«Kui rääkida õiguskantsler Ülle Madise arvamusest, siis ta on ju riigikogule ning rahandus- ja sotsiaalministeeriumile ütelnud välja, et ta ei ole kavandatava reformi vastu ja ta ei ole ka selle poolt. Ja seda on öelnud otseselt välja, et tegemist on poliitilise küsimusega ja sellele annab siis seadusandja oma hinnangu ja kui on vaja, siis ka kohtuinstants. Mina arvan, et õiguskantsler Ülle Madise täidab õiguskantsleri ametivannet,» ütles peaminister Jüri Ratas rahvusringhäälingule

Siseminister Mart Helme ütles neljapäeval valitsuse pressikonverentsil, et õiguskantsler sekkus pensionireformi põhiseaduslikkuse küsitavuste väljatoomisel poliitikasse. Samal seisukohal on ka Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder. 

Madise kirjutas neljapäeval vastuseks kriitikale, et on ja jääb poliitiliselt erapooletuks. «Nagu õiguskantsleri ametivannet andes tõotasin, olen ja jään poliitiliselt erapooletuks.»

«Ränk avalik süüdistus selle eest, et täidan ametivannet ja riigikogu ees antud lubadust põhiseaduslikkuse probleemidest teada anda, on kohatu,» märkis Madise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles