Neivelt müüs ettevõtte hiinlastele: «Lihtsalt tunne oli, et nüüd on õige aeg müüa» (4)

BNS
Copy
Fotol Indrek Neivelt
Fotol Indrek Neivelt Foto: Tairo Lutter

Norras peakontorit omav hiinlastele kuuluv USA börsifirma Opera Limited ostis Indrek Neivelti asutatud digitaalpanganduse firma Pocosys ning plaanib osta ka selle sõsarfirma Pocopay. 

«Lihtsalt tunne oli, et nüüd on õige aeg müüa,» ütles Neivelt napisõnaliseks jäädes BNS-ile. Tehingu hinda ja muid detaile ei soostunud Neivelt kommenteerima, küll aga tunnistas, et jääb edaspidi Pocosysi sõsarettevõtte Pocopay nõukogu liimeks, mille Opera samuti osta kavataseb.

«Finantsteenuste kasutamine on suurte muutuste lävel,» kommenteeris Krystian Kolondra, Opera brauserite ja Euroopa fintech-suuna asepresident. «Me näeme selles suurt potentsiaali paremateks ja lihtsamini kasutatavateks teenusteks. Ootame põnevusega Pocosysi ja enda brändiga seonduvate fintech-tulevikuplaanide elluviimist.»

2015. aastal loodud ettevõte pakub kaasaegse panganduse tehnoloogiaid fintech-ettevõtetele. Varem on ettevõte litsentseerinud oma finantstarkvara Jaapani, Ghana ning Suurbritannia ettevõtetele.

Norrast pärit, kuid nelja aasta eest Hiina konsortsiumile Qihoo 360 müüdud USA börsil noteeritud Opera Limited pakub üle maailma mitmesuguseid internetiteenuseid, näiteks veebilehitsejaid, uudisterakendusi ja mikrofinantseerimise lahendusi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles