Ülemiste äripiirkond kiirendab ettevõtted tulevikku

Copy
Foto: Hammerhead OÜ

Ülemiste on saanud lühikese ajaga Tallinna üheks ihaldatuimaks äripiirkonnaks. Lisaks mitmetele suurtele ja väikestele ettevõtetele, arendatakse seal aktiivselt ka ühistranspordi sõlmpunkte ja atraktiivseid linnaväljakuid. Äriliselt soodne piirkond tõmbab ligi nii arendajaid, ettevõtjaid kui kliente.

Ülemiste linnakut võib pidada Eestis üheks tuleviku suunanäitajaks. Vilgas ehitustegevus reedab, et peagi on Ülemiste ärilinnak koht, kus toimub tegevus ööpäevaringselt. Ülemiste City pürgib atraktiivse äri- ja elukeskkonna poole, et suurendada sealsete ettevõtete konkurentsivõimet ja inspireerida uusi ideid. Muuhulgas on mitmeid äripindu arendajal Hammerhead OÜ, kelle innovaatiliste äripindade seast leiab sobiva ja efektiivse lahenduse nii suur- kui väikeettevõte. Hammerhead OÜ juhatuse liige Allan Kool näeb Ülemiste äripiirkonda seal asuvate ettevõtete jaoks olulise eduvalemina.

Foto: Hammerhead OÜ

Mis on Ülemiste äripiirkonna edu saladus? 

Ülemiste on lege. Mitte ükski teine piirkond Tallinnas või Tallina ümbruses ei ole büroopinna turul nii suures kasvus nagu Ülemiste. Ülemiste piirkond on suunanäitaja ülejäänud pealinna ärikeskuste ja -linnakute ees. Esile võib tuua logistiliselt kesklinna lähedust, häid transpordiühendusi ja muud sellist, aga tegelik Ülemiste piirkonna edu seisneb keskkonna terviklikkuses. Siin saab rääkida ärikogukonnast, mis kasvab koos kõikide võimalike vaba-aja veetmise ja meelelahutuse võimalustega – seal on kaubandus, bürood, spordiklubid, uue kontseptsiooniga Loft Office’id ja palju muud. Kui rääkida ka Rail Balticu Tallinna Ühisterminali tulekust piirkonda, saab eelneva jutu piirkonna arengust korrutada kolmega või viiega.

Foto: Hammerhead OÜ

Tallinnas on kaks-kolm piirkonda, kus on oodata  suuremat arenguplahvatust. Laki- Kadaka piirkond Mustamäel on kindlasti üks, kus peagi lammutatakse palju vanu hooneid ja ehitatakse uued ärihooned asemele. Sealne piirkonna keskkond on juba aastakümnete jooksul välja kujunenud ja murrangulist kontseptuaalset muutust lühikese aja jooksul ei tule, kuigi linnapilt muutub. Tähesaju piirkonnast Lasnamäel on saamas samuti kõige suurema elanike arvuga linnaosa, just kogu linnapilti arvestades, uutest hoonetest koosnev keskus või pigem äri- ja kaubanduspiirkond. Nendes piirkondades on jätkuvast kasvupotentsiaalist tulenev kasvav tõmme ettevõtjate jaoks. 

Miks on ettevõtja jaoks oluline tuua oma äripind Ülemiste-taolisesse linnakusse? Mida see ettevõttele annab?

Iga ettevõtja jaoks on muuhulgas oluline maine. Mainet jällegi kujundab esimesena nii kliendi, koostööpartneri, konkurendi, kui töötaja silmis ettevõtte asukoht ja hoone, kus ettevõte tegutseb ja ettevõtte tööruumid keskkonnana. Kui ettevõte paikneb heas keskkonnas koos teiste arenevate rahvusvaheliste ettevõtetega ja ruumid on uued ja esinduslikud, mis pakuvad enamat, kui lihtsalt neli seina, siis on ka esmamulje ettevõttest parem. Ma ei näe ühegi eelnimetatud osalise vaates põhjust, miks Ülemiste piirkond ei oleks ettevõttele parim võimalik asukoht. 

Foto: Hammerhead OÜ

Kui suur nõudlus Ülemiste piirkonnas kontoriruumidele täna on?

Ülemiste piirkonda on viimaste aastate jooksul rajatud rohkem büroopindasid, kui kuhugi mujale Tallinnas. Mida rohkem uusi hooneid on Ülemistesse rajatud, seda suurem on olnud ettevõtete ja asutuste huvi Ülemistesse ümber asuda. Nii see on viimaste aastate jooksul olnud ja ka järgnevate aastate jooksul nõudlus kasvab jätkuvalt. Lisaks kontoriruumidele on üha enam populaarseks saanud mitmeotstarbelised äripinnad, kus ettevõtte kontori- lao- ja kauplusepinnad on toodud ühte hoonesse kokku. Selline mudel parandab ettevõtte efektiivsust, vähendab ettevõtte tegevuskuluid, võimaldab ettevõttel kasvada meeskonnakulude hüppelise suurenemiseta ja parandab ettevõtte reageerimiskiirust ning kliendi teenindamise kvaliteeti. Ka meeskonnale pakub paremat töökeskkonda ja annab teisi häid eeliseid. 

Foto: Hammerhead OÜ

Ülemiste äripiirkonna peadpööritav areng

Ülemiste piirkond on viimase aastakümne jooksul jõudsalt arendanud nii kontorihooneid, toidu- ja meelelahutuskohti kui ka transpordiühendusi. Muuhulgas on kavandatud 870 kilomeetri pikkuse elektriraudtee Rail Balticu alguspunkt just Ülemistesse. See muudab Ülemiste piirkonna transpordi keskuseks, mida läbivad päevas tuhanded inimesed. Lihtne ja kiire ligipääs, tõmbekeskused nii transpordi- kui meelelahutuskeskuste ja ettevõtete näol muudab ärirajooni Tallinna üheks atraktiivseimaks multifunktsionaalseks piirkonnaks.

Foto: Hammerhead OÜ

Kuid Ülemistesse ei jää vaid ettevõtlus. Ülemiste Citysse hakkavad kerkima ka esimesed elumajad, mis soodustab kiire elutempoga piirkonnas mugavamalt liigelda ja rahvusvahelistel ettevõtetel oma töötajaid ning koostööpartnereid majutada. Eeldatavasti elab, töötab ja õpib 2025. aastaks Ülemistes mitukümmend tuhat inimest.

Hammerhead´il valmib 2020 aasta kevadel Ülemiste linnakus kahekorruseline kaubandushoone LoftOffice ÜLO. 2320 ruutmeetrit mutifunktsionaalset kaubanduspinda võimaldab üürnikel võtta bokse kasutusele eraldi või liita need omavahel suuremaks üüripinnaks.  Loe rohkem ÜLO projekti kodulehelt.

Copy
Tagasi üles