Iisraeli tulistati Gaza sektorist rakett

Copy
Gazas põletati kolmapäeval innukalt Donald Trumpi pilte ja USA lippe.
Gazas põletati kolmapäeval innukalt Donald Trumpi pilte ja USA lippe. Foto: Ashraf Amra/ZUMAPRESS.com

Iisraeli tulistati kolmapäeva õhtul Gaza sektorist rakett, teatas juudiriigi armee.

Tegemist on esimese raketitulistamisega pärast USA rahuplaani avalikustamist, mille palestiinlased vihaselt tõrjusid.

«Gaza sektorist tulistati Iisraeli territooriumile rakett,» kirjutati armee teadaandes.

Iisraeli armee teatas varem päeval lisavägede saatmisest Läänekaldale ja Gaza sektori piirialale USA administratsiooni Lähis-Ida rahukava üle puhkenud pahameele tõttu. 

«Vastavalt jätkuvale olukorra analüüsile otsustati tugevdada Juudamaa ja Samaaria ning Gaza diviise lisasõduritega,» teatas armee avalduses, kasutades Piiblist pärinevaid nimesid Läänekalda kohta. 

Rahukava lubab Iisraelile suurt osa sellest, mida ta on aastakümneid rahvusvahelise diplomaatiaga saavutada püüdnud, seal hulgas ka Jeruusalemma kui jagamatu, mitte palestiinlastega jagatud pealinna. Plaan lubab Iisraelil ka Läänekalda asundused annekteerida.

Palestiina president Mahmoud Abbas tõrjus teisipäeval USA riigipea Donald Trumpi ettepaneku rahust Iisraeliga, lubades, et Washingtoni avaldatud plaan «ei lähe läbi».

Abbas ütles seda Läänekaldal Ram Allah's pärast kohtumist palestiinlaste eri fraktsioonide, seal hulgas islamiliikumisega Hamas, mis lubas seista rahuplaanile vastu igas selle vormis.

Palestiina rivaalitsevad islamiliikumised Hamas ja Fatah kohtusid teisipäeval Läänekaldal Ram Allahis, et ühiselt rahuplaanile vastu seista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles