Muuseumiühing avaldas linnamuuseumi direktorile toetust

Postimees
Copy
Tallinna Linnamuuseumi juht Triin Siiner
Tallinna Linnamuuseumi juht Triin Siiner Foto: Eero Vabamägi

Enam kui 400 liikmega Eesti Muuseumiühing kirjutas täna avalduse sel nädalal vallandatud Tallinna Linnamuuseumi direktori Triin Siineri toetuseks. Postimees avaldab toetusavalduse täismahus.

Lp Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart!

Eesti Muuseumiühing jälgib osavõtlikult ja murega Tallinna Linnamuuseumi direktori Triin Siineri ootamatu, läbipaistmatu ning ametkondade suletud uste taga otsustatud vabastamist direktori ametikohalt.

Avaliku konkursiga Tallinna Linnamuuseumi juhiks valitud ja spetsialistina hinnatud Triin Siineri vabastamise põhjused on avaliku huvi objekt. Praegune toimimisviis ei sobi 21. sajandi demokraatliku valitsuskultuuri juurde. Muuseumi töötajate poolt linnapeale saadetud kiri annab tunnistust toetusest oma senisele juhile ning akuutsest dialoogivajadusest muuseumi töötajate ja linna juhtide vahel. Seda dialoogi ei saa enam jätta kultuuriameti ja Tallinna Linnamuuseumi omavaheliseks asjaks, vajalik on kolmanda, neutraalsema osapoole sekkumine. Seni ei ole dialoogi linnavõimude ja muuseumi vahel paraku toimunud. Et linna ühe olulisema muuseumi töötajatele ei jääks muljet, et nende arvamusest sõidetakse lihtsalt teerulliga üle, on viimane aeg seda dialoogi alustada.

Tallinna Linnamuuseum on viimastel aastatel saanud tänu direktor Triin Siineri avatud ja kaasavale juhtimisele ning arenguvisioonidele uue hingamise. Muuseumimaastik on kiires muutumises, uute väljakutsetega keeruline kooslus ja Triin Siineri juhtimisel on kollektiiv tundnud, et suudab need väljakutsed vastu võtta ja tegutseda eduka moodsa muuseumina. Käiku on läinud uued projektid, valminud on suurepärased näitused – mis on kajanud positiivselt vastu ka Eesti muuseumimaastikul. Selle tunnistuseks on ju ka äsja Tallinna Linnamuuseumile Kalamaja muuseumi arendamise eest omistatud kogukonna sõbra tiitel Eesti Muuseumide Aastaauhindadel.

Avaldame lootust, et Tallinna linnavõimud näevad kiiresti võimalust kohtuda Tallinna Linnamuuseumi töötajatega ning kriisiolukorda tõsiselt ja heatahtlikult süveneda.

 
Eesti Muuseumiühing
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles