Isamaa: presidendil ei ole sobiv 9. mail Moskvasse minna (19)

BNS
Copy
Kersti Kaljulaid ja Vladimir Putin kohtusid mullu kevadel Moskvas.
Kersti Kaljulaid ja Vladimir Putin kohtusid mullu kevadel Moskvas. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

President Kersti Kaljulaidil ei ole kujunenud olukorras sobiv minna 9. mail Moskvasse võidupäeva tähistama, leiab Isamaa oma avalduses.

Laupäeval, Tartu rahu sajanda aastapäeva eelõhtul, kogunesid Isamaa erakonna liikmed pidulikule koosviibimisele Tartu Ülikooli muuseumi valgesse saali – üritusel võeti vastu poliitiline avaldus, mis sätestab, et rahuleping jääb Eesti sünnitunnistusena alati kehtima.

«Me oleme aastaid pingutanud selle nimel, et Euroopa ja teised maailma riigid mõistaksid meie ajalugu ja ebaõiglust, mis sai osaks Eestile ja Ida-Euroopa riikidele pärast Teise maailmasõja lõppu,» seisab avalduses.

«Selle rahvusvahelise õiguse rikkumise ja ülekohtu teadvustamiskohustus laieneb ka Eesti Vabariigi presidendile. Olukorras, kus Venemaa president Vladimir Putin üritab ümber kirjutada Teise maailmasõja ajalugu ning õigustab MRP salakokkulepete sõlmimist ja rahvusvahelise õiguse rikkumist, ei ole Isamaa erakonna hinnangul Eesti Vabariigi presidendil sobiv minna 9. mail 2020. aastal Moskvasse tähistama Teises maailmasõjas saavutatud võitu Natsi-Saksamaa üle,» kirjutab Isamaa avalduses.

Presidendi kommunikatsiooninõunik Taavi Linnamäe ütles reedel ERR-ile, et Kaljulaid ei ole veel saanud Putinilt kutset 9. maiks Moskvasse tulla.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles