Uber peatas viirusekartuse tõttu Mehhikos 240 kasutaja kontod

Copy
Foto: PA images/Scanpix

Sõiduteenusefirma Uber sulges Mehhikos ajutiselt kontod 240 kasutajal, kes võisid olla kontaktis uue koroonaviiruse kahtlusega inimesi vedanud juhtidega.

Viirus on nõudnud enam kui 300 inimese elu Mandri-Hiinas. Teistes riikides on nakatunuid üle saja, kuid Mehhikos pole ükski juhtum kinnitust saanud. 

Mexico City terviseametnikud palusid jaanuaris informatsiooni koroonaviiruse võimaliku kandja kohta, teatas Uber. Firma sõnul vedasid võimalikku haiget kaks juhti, kes hiljem sõidutasid 240 inimest. 

«Me oleme saatnud informatsiooni neile kahele juhile ja 240 kasutajale seoses nende kontode ajutise deaktiveerimisega,» ütles ettevõte avalduses. 

Mehhiko terviseministeeriumi teatel jälgitakse kõiki isikuid, kes võisid Hiina päritolu turistiga kokku puutuda. Praeguseks on kõnealune isik Mehhikost lahkunud. 

«Praeguseks tuvastatud kontaktidest pole kellelgi haiguse sümptomeid tekkinud enam kui kümme päeva pärast kokkupuudet, mis on enam kui (haiguse) keskmine inkubatsiooniperiood,» ütlesid Mehhiko võimud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles