Tallinn vallandas päevapealt kalmistute juhi (3)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Uue urniseina avamine. Fotol: Tallinna kalmistute juhataja Jaak Taevas.
Uue urniseina avamine. Fotol: Tallinna kalmistute juhataja Jaak Taevas. Foto: Madis Sinivee

Linnavalitsus vallandas läinud reedel Tallinna Kalmistute juhataja Jaak Taevase usalduse kaotuse tõttu.

«Kuulanud ära sisekontrolöri suulise ettekande, otsustab linnavalitsus lõpetada Jaak Taevasega töösuhe 31. jaanuaril 2020 (viimane tööpäev),» seisis Tallinna keskkonna- ja kommunaalameti juhataja Ain Valdmanni seletuskirjas. Kalmistute juhataja tööleping öeldi üles erakorraliselt, kuna kaotati tema vastu usaldus. 

Seaduse järgi võib tööandja töölepingu erakorraliselt üles öelda mõjuval põhjusel, eelkõige kui töötaja on pannud toime varguse, pettuse või muu teo, millega on põhjustanud tööandja usalduse kaotuse enda vastu.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf kinnitas, et linna kalmistute juht Jaak Taevas vabastati töölt usalduse kaotuse tõttu. «Vabastamise aluseks oli linna sisekontrolli suuline info linnavalitsuse liikmetele,» selgitas Klandorf. «Auditeerimise käigus on tekkinud tõsiseid küsimusi ja kahtlusi Tallinna kalmistute hangete ja finantsdistsipliini kohta ning linnavalitsus otsustas selle info põhjal kalmistute juhataja ametist vabastada,» põhjendas Klandorf otsust.

Jaak Taevas ütles Postimehele, et ta oli sisekontrollist teadlik, ent rohkem polnud ta nõus kommenteerima. «Kuna jutt on mingist perioodist ja ma neid asju täpselt ei tea, siis ma ei soovi kommenteerida,» ütles Taevas. 

Kuna auditit ei ole veel kinnitatud, siis linnavalitsus rohkem detaile ei avalda. 

Jaak Taevase asendajaks määrati Lauri Berg.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles