Galerii ⟩ Vene relvastuskontrolli inspektorid hindasid 1. jalaväebrigaadi (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy

Venemaa Föderatsiooni relvastuskontrollikeskuse kolmeliikmeline delegatsioon külastas teisipäeval 1. jalaväebrigaadi tema linnakutes eesmärgiga Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) Viini dokumendi täitmise raames hinnata nimetatud üksust.

«Rahvusvaheliselt võetud kohustus on täiendav lisaülesanne brigaadi üksustele ning mõjutab igapäevast rutiini. Samas peab Eesti oluliseks läbipaistvust ning hindab väga kõrgelt Viini dokumendi koostööpõhimõtteid,» ütles kaitseväe vanemstaabiohvitser kolonelleitnant Peeter Kõiv.

Hindamisvisiit algas brigaadi ülema kolonel Vahur Karuse ettekandega 1. jalaväebrigaadi kohta, seejärel vaadati brigaadi koosseisu kuuluvat tehnikat ja relvastust. Relvastuskontrolli hindamisvisiitide eesmärgiks on usalduse ja julgeoleku kindlustamine OSCE liikmesriikide vahel. Aruanne hindamisvisiidi tulemustest edastatakse kõigile OSCE osalusriikidele.

Eesti kaitseväe relvastuskontrolli inspektorid on möödunud aastal hinnanud Venemaa relvajõude ja inspekteerinud Ukraina üksusi. Õppusi vaadeldi nii Valgevenes kui Soomes. Lisaks on eestlased osalenud ka teiste NATO riikide juhitud inspektsioonidel.

Viini dokumendi raames võimaldavad Euroopa julgeoleku ja koostööorganisatsiooni liikmesriigid üksteisele ülevaate oma relvastusest ja isikkoosseisust ning lubavad tutvuda väeosade ja baasidega, samuti teavitavad kindlaksmääratud korras sõjalistest õppustest, kus osaleb teatud arv lahingutehnikat või sõjaväelasi. Euroopa julgeoleku ja koostööorganisatsiooni kuulub 57 riiki Euroopast, Kesk-Aasiast ja Põhja-Ameerikast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles