Pintslite värvikirev maailm

Copy
Foto: Tradehouse

Kes ütles, et jumestuspintsel peab olema must või pruun ja ilmtingimata ümmargune? Igal juhul mitte Bdellium Tools! Selle brändi erksavärvilised pintslid on loodud selleks, et toetada jumestuskunsti ja loomingulist väljendust.

Jumestusvahendite kaubamärgi Bdellium Tools lõi Edward Kim Los Angeleses 2009. aastal. Praegu disainitakse firma tooteid Californias ja valmistatakse Hiinas. Lisaks oma brändile disainib ja toodab ettevõte suurklientidele nende kaubamärgi tooteid. Kõik Bdellium Toolsi pintslid on julmusevabad.

Foto: Tradehouse

Eestis müüb Bdellium Toolsi pintsleid edasi Tradehouse Ilukaubamaja. Veidi pärast Bdellium Toolsi 10. sünnipäeva rääkis Tradehouse’i ajakiri ettevõtte asutaja Edward Kimiga sellest, mis peitub menukate pintslite edu taga.

Foto: Tradehouse

Asutasite Bdellium Toolsi 2009. aastal. Mida peate kõige tähtsamateks sammudeks ettevõtte arengus?

Loome jumestusvahendeid selleks, et pakkuda laiemaid valikuvõimalusi. Proffide töö hõlbustamiseks oleme välja töötanud pintslid, millega on võimalik paremini kontrollida meigi pealekandmise tehnikat ja luua efektmeiki. Tahame pakkuda jumestusvahendeid, mis on praktilised ja funktsionaalsed. Väärtustame väga jumestuskunstnike arvamust ja laseme paljusid näidiseid enne tootmisse andmist testida.

Kuidas teil üldse tekkis idee hakata looma jumestusvahendeid?

Minu isa alustas pintsleid tootva ettevõttega veidi üle 50 aasta tagasi. Valmistasime jumestuspintsleid ja aplikaatoreid suurtele kosmeetikafirmadele üle maailma. Olen selles valdkonnas töötanud juba 27 aastat. Olen alati arvanud, et võin oma brändi alt luua veelgi praktilisemaid ja funktsionaalsemaid tooteid.

Bdellium Toolsi valikus on üheksa erinevat pintslisarja. Mis on nende eripära?

Studio ja Traveli sarja moodustavad professionaalsed jumestuspintslid. Neil on klassikaline kollane seitsmekihiline lakitud käepide ja alumiiniumkork.

Maestro seeria koosneb luksuspintslitest, millel on nikliga kaetud messingist kork. Studio ja Maestro sarja pintslites on kasutatud naturaalseid ja/või sünteetilisi harjaseid, selleks et saavutada täiuslik vorm ja jäikus oma ülesande täitmiseks.

Green Bambu, Yellow Bambu ja Pink Bambu seeriad on loodussõbralikud jumestuspintslid, millel on vastupidavad bambusest varred ja pehmed sünteetilised harjased. Need on vegantooted.

SFX-i sarja pintslid on samuti täiesti veganlikud ja välja töötatud spetsiaalselt efektmeigi tegemiseks.

Golden Triangle’i sari on ergonoomiline ja vegan. Nendel pintslitel on pehmed sünteetilised harjased, mis on kaetud messingist korgiga. Selle sarja pintslite käepidemed on kolmnurkse kujuga, sinised ja lakitud.

Mis inspireerib teid uute toodete loomisel enim?

Ma usun, et toote loomisel mängib suurt rolli minu enda kogemus – reisimine mööda maailma, matkamine looduses, muuseumides käimine ja jumestuskunstnikega suhtlemine.

Mille üle te kõige rohkem uhkust tunnete?

Bdellium Tools tähistas selle aasta mais oma 10. aastapäeva. Ma olen väga rõõmus selle üle, et paljud professionaalid üle kogu maailma armastavad meie tooteid.

Millised on Bdellium Toolsi müüdavaimad tooted?

Kõige ostetumad on meie tunnussarja Studio kollase käepidemega pintslid. Läbi aegade on aga olnud parimaks müügiartikliks Studio Eyes 12pc Brush Set.

Milliseid on olnud suurimad väljakutsed teie kümne tegutsemisaasta jooksul?

Kõige suurem väljakutse on ehk olnud täiesti uute toodete loomine. Me ei taha olla lihtsalt veel üks pintslite tootja, mistõttu meeldib meile disainida uusi, unikaalseid ja innovatiivseid jumestusvahendeid.

Milliseid hiljutisi uuendusi esile tõstaksite? Keda peate oma kõige tähtsamateks koostööpartneriteks?

Ma usun, et kõige värskem uuendus on Golden Triangle’i sari. Selle ergonoomiliseks kujundatud kolmnurkset vart on jumestajal lihtne haarata ja pintsliga saab mugavalt meiki hajutada. Uudse kuju tõttu ei veere see laualt maha.

Foto: Tradehouse

Efektmeigi tegemiseks mõeldud SFX-i sarja loomisel tegime koostööd jumestuskunstnik Thomas Surprenantiga. See koostöö oli väga edukas ja neid pintsleid kasutatakse palju filmitööstuses ja televisioonis.

Kui kaua te tavaliselt uusi tooteid testite?

Ühe toote testimise aeg on kuus kuud kuni aasta. Sellesse ajavahemikku jääb kontseptsiooni ja disaini loomine ning tootenäidise valmimine. Seejärel saadame näidised jumestuskunstnikele proovimiseks ja arvustamiseks. Keskmiselt kulub ühe toote turule jõudmiseni kümme kuud.

Kui paljudes riikides Bdellium Toolsi tooteid müüakse?

Hetkel tarnime tooteid 30 riiki.

Sõrm kosmeetikumide maailmale

2015. aastal sündis pintslitootjal ka esimene kosmeetikatoode – Auto Lip Crayon, mis on saadaval seitsmes kaunis toonis. Aasta hiljem lisandus huulepulk Matte Lipstick, mille värvivalikus on samuti seitse kauapüsivat ja ajatut tooni. Bdellium Toolsi pakutava hulka kuuluvad veel BDHD kaks-ühes pintslid, mis on mõeldud nii meigitoodete segamiseks kui ka pealekandmiseks. Lisaks hoolitseb bränd selle eest, et kasutajad oma pintsleid hästi hoiaksid, pakkudes puhastusvahendeid koos puhastuspadjaga.

 
Kommentaar:
 
Nele Pandis, jumestaja

Sattusin pintslitest sõltuvusse

Tutvusin Bdellium Toolsi brändiga paari aasta eest Austraalias ja sattusin nende pintslitest täielikku sõltuvusse! Kliendid ja kolleegid on minult korduvalt küsinud, miks just Bdelliumi pintslid. Vastus on tavaliselt „Need on lihtsalt nii head!“ Muidugi pole see vastus kuigi informatiivne.

Netflixi sarja „Sisters“ võtetel grimmikunstnik Chiara Maria Tripodi meeskonnas jäi mulle kohe silma värviline pintslivalik. Sain sellega lähemalt tuttavaks ja avastasin, et Bdelliumi pintslid on käes mugavad ning naturaalsest ja sünteetilisest kiust harjasekombinatsioonid on naha vastas eriti pehmed.

Brändil on üheksa erinevat kollektsiooni. Pintslisuuruste, -kujude ja -otstarvete valik on tohutult lai. Lisaboonus on see, et bränd on julmusevaba ning enamik pintslitest on ka veganlikud ja keskkonnasõbralikud. Mulle on need omadused aja jooksul väga oluliseks muutunud, kuna ilutööstus ei ole alati meie planeedi vastu väga hea olnud.

Foto: Tradehouse

Bdelliumi SFX-i sarja pintslid ilmselt ei paku küll lisaväärtust tavakasutajale igapäevasel meikimisel, kuid on väga suureks abiks professionaalile. Kirsiks tordil on pintslite ilus disain ehk eri värvi käepidemed kollektsioonide eristamiseks ja taskukohane hind. Mina armastan eriti SFX-i, Maestro ja Studio sarju. Absoluutne lemmik on SFX Small Stippling Brushi põhjapintsel, mida kasutan oma pintslitest kõige rohkem.

Gerda Miller, jumestaja
Kvaliteetsed ja vastupidavad

Olin küll varem Bdellium Toolsi pintsleid internetis tähele pannud, kuid isiklikult puutusin nendega esimest korda kokku meigitoolis istudes. Mäletan, et Nele Pandis tegi mulle meiki ja soovitas paari pintslit, mida kindlasti osta.

Otsisin aastaid endale ripsmete värvimise pintslit – küll olid need tootmisest maha võetud või kehva kvaliteediga. Lõpuks leidsin Bdelliumi Toolsi oma – see on parim ost, mille olen oma meigikomplekti soetanud.

Pintslid on väga hea kvaliteediga ja neid on mugav käes hoida. Olen üks nendest jumestajatest, kes peseb pintsleid pärast iga kasutuskorda. Vee ja seebiga kokkupuutes on mitu teist pintslit soovitust varem kasutuskõlbmatuks muutunud, kuid Bdelliumi pintslitega pole seda ohtu märganud.

Foto: Tradehouse

Minu suurimad lemmikud on 953 Duo Fibre Foundation, 783 Tapered Blending, 944 Tapered Contour, Duo Fibre Bent Lash Fan ja SFX All Over Stippling Brush (lemmikpintsel kerge põhja loomiseks).

Copy
Tagasi üles