Kaubamaja projekt ootab luba, sest linnal tekkisid uued ideed

Postimees
Copy
Laikmaa tänav, Viru keskus, Viru hotell
Laikmaa tänav, Viru keskus, Viru hotell Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Kaubamaja veel niipea uues kuues ei pruugi näha, kuna linn ei anna vajalikku projekteerimisluba. Nüüdseks on linnal tekkinud uus visioon.

Kaks aastat tagasi taotleti Tallinna linnavalitsuselt projekteerimistingimusi, et alustada Tallinna Kaubamaja uue kvartali loomisega. Arhitektuurivõistluse võitnud planeeringu teostus ei tundu veel niipea realiseeruvat, kuna linnal tekkisid ideed liiklusplaneeringuks. Linnaplaneerimise ameti juhi Ignar Fjuki sõnul anti 2017. aasta arhitektuurivõistlusele ekslik lähteülesanne, vahendas ERR.

Linna esialgne idee on suunata Gonsiori ja Laikmaa tänavate ning Estonia puiestee ristmiku olukord vastupidiseks - tunnelis sõidaksid autod, tänaval liikleksid ratturid, jalakäijad ja ühistransport. Ignar Fjuk näeks selles vaid kasu, sest inimesed on praegu tema sõnul tõrjutud maa alla: «See paik ongi nüüd üks hea näide, sellest kuidas kus kergliiklejal, ma mõtlen jalakäijal ja jalgratturil, pole asu vaid see on puhtalt niiöelda tavatranspordile mõeldud liiklussõlm.»

Eeldatakse, et Tallinna Kaubamaja katab ligi kolmandiku projekti kuludest ning toimetab iseseisvalt sissesõiduteedega oma kinnistul. Kaubamaja juhataja Erkki Lauguse sõnul on täna veel vara rääkida finantseerimisest, eriti kuna lahendus pole selge. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles