Fotod ⟩ Tammsaare pargis avati kohvikute paviljon (5)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy

Kolmapäeval avati pidulikult Tammsaare pargi kohvik-paviljon, mis on ehitatud kunagise Uue turu hoone vundamendile.

Hoone ehitamisel arvestati ajaloolise turuhoone põhiplaani ning selle säilinud osi. Kohvikus avavad külalistele uksed pizzarestoran Pomo ja veidi klassikalisem kohvik-restoran Cafe Opera. Kolmas toitlustusasutus, mille nimi on veel lahtine ja mis asub keldrikorrusel, hakkab pakkuma elavat muusikat ja kvaliteetset kultuurilist programmi.

«Oleme aktiivselt alustanud linnaruumi kaasaegsemaks muutmisega, et linnakodanike ja meie linna külaliste jaoks oleks linnaruum kaasaegne ning mõnus koht, kus vaba aega veeta. Tammsaare pargi kohvik-paviljon on hea näide koostööst erasektoriga, kus linn on oma maa andnud lepinguga erasektori kätesse, et leida parimaid võimalikke lahendusi linnakodanike jaoks. Teeme omalt poolt väikese kingituse Eesti Vabariigi sünnipäevaks,» ütles abilinnapea Eha Võrk.

«Tallinna pargikultuur on viimastel aastatel jõudsalt arenenud ning meil on üha rohkem rohealasid, kus olla koos perega, kus mängida, lihtsalt vaba aega veeta või vajadusel ka tööd teha. Just seetõttu on mul hea meel, et pargikohvikute kultuur on hakanud kesklinnas arenema. Loodan, et miljöösse hästi sobituvaid kohvik-paviljone kerkib meie parkidesse veelgi,» lausus Kesklinna vanem Vladimir Svet.

Linna maal asuva kohviku hoonestaja on OÜ Pellepokk, ehitustööd tegis OÜ Astlanda Ehitus. Omanikujärelevalvet tegi Rapidon OÜ projektijuhi Marek Mõts juhtimisel. Muinsuskaitse järelevalvet tegi Maris Mändel.

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles