Tallinn maksis mullu PBK-le üle 425 000 euro

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Televisioon
Tallinna Televisioon Foto: Priit Simson

Tallinna linnavalitsus maksis 2011. aastal Pervõi Baltiiski Kanalile (PBK) eetriaja ja saadete tootmise eest kokku 425 382 eurot, alanud aastal plaanib linn kulutada sellele sama suure summa.


See selgus linnapea Edgar Savisaare vastusest volikogu liikme Andra Veidemanni arupärimisele. Enam kui 400 000 euro eest tootis PBK linnavalitsusele saatesarju «Dobroje utro, Tallinn!» (ühe saate tootmise ja edastamise maksumus 1200 eurot), «Naša Stolitsa» (ühe saate tootmise ja edastamise maksumus 1812 eurot) ning integratsiooniteemalist saadet «Russkii Vopros» (ühe saate tootmise ja edastamise maksumus 4445 eurot).

Kui suure summa eest ostab linn PBK-lt saateid alanud aastal, pole täpselt teada, sest vastamise hetkel olid lepingud veel sõlmimata. «Prognoositav summa jääb 2011. aasta tasemele ning see summa kajastub ja sisaldub linnaeelarve tootegrupis avalikud suhted,» vastas Savisaar. Linnapea sõnul jätkab linn kõikide mullu eetris olnud saadete tellimist.

Veidemann soovis teada ka seda, miks jätkab linn pärast Tallinna Televisiooni käivitamist niinimetatud linnale vajalike saadete tellimist PBK-lt ja ei kasuta selle asemel munitsipaaltelevisiooni.

«Eesti rahvuslikul telemaastikul on aastaid üritatud integreerida venekeelsele auditooriumile mõeldud saateid eestikeelsetesse teleprogrammidesse. Paraku valdavalt edutult. Meediatarbija lihtsalt ei vaevu tänapäevases infovoos otsima üksiksaadet temale mitteomasest väljundist. Sellest kogemusest lähtudes on Tallinn valinud koostöö venekeelse teleauditooriumi turuliidriga PBK, mis tagab Tallinna olulist infot kandvate saadete maksimaalse vaadatavuse ning seega ka linna eelarveliste vahendite sihipärase ja tulemusliku kasutamise,» selgitas linnapea.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles