Fotod ⟩ Haiti lastekodus puhkenud tulekahjus suri vähemalt 15 last

Copy

Haiti pealinna Port-au-Prince'i lähistel hukkus lastekodus puhkenud tulekahjus vähemalt 15 last, teatasid reedel meedikud ja päästjad. Mitu last oleks saanud veel päästa, kuid päästetöö professionaalsusest jäi vajaka. 

Lastekodu majutas umbes 66 last. 

Tulekahju puhkes evangelistliku Piiblist Arusaamise Kiriku lastekodus Kenscoffis.

Tulekahju puhkes kasvatustöötaja Rose-Marie Louisi sõnul kell üheksa õhtul neljapäeval ja tuletõrjujatel kulus kohale saabumiseks poolteist tundi. Umbes seitse hukkunut olid imikud või väikelapsed ja kuus olid 10- või 11-aastased. 

Lastekodu valgustamiseks kasutati küünlaid, kuna selle elektrigeneraator ja vaheldi olid rikkis, lisas Rose-Marie Louis. Tuletõrje ja politsei pole juhtunu põhjuste kohta arvamust avaldanud.

Päästjad saabusid sündmuskohale mootorratastel ning neil polnud kaasas hapnikuballoone. Kiirabiautode puudumise tõttu ei saanud ka lapsi kiirelt haiglasse toimetada, ütles tsiviilkaitseametnik Jean-Francois Robenty. «Neid oleks olnud võimalik päästa,» ütles ta. «Meil polnud nende elude päästmiseks varustust.»

Robenty sõnul arvavad ametnikud, et lastekodus on veel mitu surnukeha ja päästjad üritavad neid sealt välja tuua. Kohalviibinud lastekodutöötajad ütlesid, et nende hinnangul on seal veel kaks surnukeha.  

Kristlik mittetulunduslik ühendus Piiblist Arusaamise Kirik (The Church of Bible Understanding) loodi USAs Pennsylvania osariigis ning see rahastab oma tegevust ka antiikesemete müügiga New Yorgis ja Los Angeleses.  

Ühendusel on Haitil kaks lastekodu, kus elab ligi 200 last. Kuigi neid kutsutakse lastekodudeks, panevad paljud vaesuses elavad perekonnad oma lapsed sarnastesse hooldekeskustesse, kus nad saavad haridust ja peavarju mitu aastat, kuigi nad pole otseselt vanemateta, kirjutas Associated Press. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles