Pildid ja video ⟩ Raske avarii teinud päästeautot ei saa päästa: amet vajab uue ostmiseks 440 000 eurot (26)

Andres Einmann
Copy

Päästeamet ei näe mõtet taastada eelmise aasta viimasel päeval raskesse liiklusõnnetusse sattunud päästeautot ning taotleb valitsuse reservist uue auto soetamiseks 440 000 eurot.

Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu saatis eelmisel nädalal siseministeeriumile kirja, milles märkis, et auto muutus liiklusõnnetuses kasutuskõlbmatuks. Päästeameti eksperdid kontrollisid sõiduki üle ja võtsid auto taastamiseks esialgse hinnapakkumise.

Taastamine läheb väga suure tõenäosusega maksma 60 protsenti uue auto hinnast, mis tähendab, et päästeamet ei näe mõtet autot taastada. Tammearu tõi välja, et ka üldise kindlustuspraktika kohaselt ei taastata selliste kahjustustega sõidukeid, vaid soetatakse uus auto.

Uus Scania põhiauto maksab 440 000 eurot.

Päästeamet taotleb lisaks valitsuse reservist veel 98 000 eurot uue paakkonteineri ostmiseks. Paakkonteiner sai vigastada transportimisel.

«Konteiner aitab hoida päästesündmustel katkematut veevarustust ja on oluline komponent päästesündmuste kiireks lahendamiseks,» põhjendas päästeameti juht paakkonteineri vajalikkust.

Raha eraldamise peab otsustama valitsus oma istungil.

31. detsembri varahommikul sai Rakvere päästekomando põhiauto väljakutse liiklusavariile, mis oli juhtunud Rakvere-Haljala maantee kolmandal kilomeetril, Tõrremäe külas. Väljakutsele reageerinud päästeauto sõitis libedal maanteel teelt välja ning rullus üle katuse. Avariis said viga kõik neli kabiinis olnud päästjat ning nad toimetati haiglasse. 

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles