Fotod ja video ⟩ Arvatav narkoärikas sõitis põgenedes kahest politseinikust üle (15)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy

Täna hommikul said kaks Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikku Tallinnas vigastada, kui neile sõitis kinnipidamise ajal autoga otsa 25-aastane mees. Üks ametnikest sai tõsiselt vigastada, kuid tema elu pole ohus. Teine politseinik sai kergemaid vigastusi.

Politseinikud läksid kella 10 paiku Lasnamäel Kärberi tänaval parklas kinni pidama meest, kelle kohta oli alust arvata, et ta tegeleb narkomüügiga.

Kinnipidamise vältimiseks rammis 25-aastane mees sõiduautoga Opel talle ette sõitnud eravärvides politseisõidukit ja seejärel sõitis otsa kahele politseinikule. Auto sõitis üle 24-aastase mehe jalgade, tekitades talle tõsiseid vigastusi ning üle 30-aastase mehe jalalaba. Kiirabi toimetas mõlemad politseinikud haiglasse, nende elu ohus ei ole.

Kurjategija põgenes autoga sündmuskohalt ning sõiduk leiti kella 11 ajal Maardust. Sõidukijuht tuli kella 11.30 ajal ise Ida-Harju jaoskonda ja ta peeti seal kinni. Meest on varem korduvalt karistatud liiklusväärtegudes.

Põhja prefekt Kristian Jaani sõnul seisavad politseinikud iga päev Eesti inimeste turvalisuse eest, riskides oma elu ja tervisega. «Nii raskete tagajärgedega rünnakuid politseinike suhtes on harva, kuid keskmiselt kord nädalas ründab keegi tööülesandeid täitvat politseinikku füüsiliselt. Seetõttu pole politseitöös ühtki väljakutset ega ülesannet, mida saaks pidada lihtsaks ega rutiinseks. Soovin vigastada saanud kolleegidele kiiret paranemist ning organisatsioonina pakume tuge kogu Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinike meeskonnale,» ütles Jaani.

Juhtumi osas on alustatud kriminaalmenetlus.

President: see on rünne meie kõigi turvalisuse vastu

President Kersti Kaljulaid ütles tänast juhtumit kommenteerides, et Eesti politsei on see jõud, mis kaitseb meid kurjuse ja vägivalla eest ning tagab kõigile Eesti inimestele turvatunde.

«Rünne politsei vastu on rünne meie kõigi turvalisuse vastu. Soovin head paranemist viga saanud politseinikele. Mõtlen kõigile neile, kellest meie turvatunne sõltub. Aitäh teile kõigile!» kirjutas president sotsiaalmeedias.

Ratas: me kõik väärime seda, et vägivalda oleks vähem

Peaminister Jüri Ratas märkis, et Lasnamäel aset leidnud intsident on meeldetuletus sellest, kui ennastsalgav ja ohtlik võib olla politsei igapäevatöö. «Rünnak korrakaitsja vastu on alati rünnak Eesti riigi ja meie inimeste vastu. Kui harvad taolised juhtumid ka poleks, me kõik väärime seda, et meie riigis oleks vähem vägivalda,» kirjutas peaminister sotsiaalmeedias.

«Tänan südamest oma tööd korralikult ja kohusetundlikult teinud politseinikke ning soovin paranemist ja jõudu,» lisas Ratas.

Helme: politseinikud riskivad iga päev oma eluga

Siseminister Mart Helme soovib Lasnamäe intsidendis viga saanud kahele Põhja prefektuuri kriminaalpolitseinikule kiiret paranemist.

«Politseinikud riskivad iga päev oma elu ja tervisega, et tagada turvaline elukeskkond. Täna on üks nendest päevadest, kus kahjuks said kinnipidamise käigus viga kaks kriminaalpolitseinikku. Soovin neile kiiret paranemist,» märkis siseminister Mart Helme.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles