Galerii ⟩ Välisministeerium andis esmakordselt välja teeneteristid (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy

Täna toimus välisministeeriumis teeneteristide üleandmise tseremoonia. Teeneteristidega tunnustati endiseid ja praeguseid diplomaate, välispoliitiliste teemadega tegelevaid ajakirjanikke, mitmeid endisi välisministreid ja ühiskonnategelasi, kes on silmapaistvalt panustanud Eesti iseseisvuse kindlustamisse ja huvide edendamisse maailmas.

«Olen väga tänulik neile inimestele, kes on teinud südamega tööd selle nimel, et mõtestada Eesti tulevikku maailmas, töötanud selle nimel, et Eesti julgeolek oleks tagatud, toetanud Eesti ettevõtteid eksporditurgudel ja esindanud Eestit maailmas,» ütles välisminister Reinsalu. Ta lisas, et just sellised inimesed on meie riikluse selgroog. «Meil on ainult üks Eesti, mida hoida ja armastada. Tänu sellistele inimestele on Eesti tugevam,» sõnas välisminister.

Kokku said tunnustuse 34 isikut Eestist ja välismaalt, kel on silmapaistvaid teeneid Eesti iseseisvuse ja huvide edendamisel maailmas. Sündmuse üks eesmärke oli tähistada ka Eesti välisteenistuse tugevust.

Teeneteristi said: Alar Streimann, Andres Põder, Arnold Aljaste, Arvo Valton (kodanikunimega Arvo Vallikivi), Clyde Kull, Dea Hannust, Enn Eesmaa, Enn Kunila, Erkki Bahovski, Hando Runnel, Hans H Luik,  Indrek Laul, Ivan Makarov, Jana Vanamölder, Jenik Radon, Jüri Luik, Jüri Trei, Kaja Tael, Karmo Tüür, Katrin Saarsalu, Mall Mälberg, Mari-Ann Kelam, Marje Massa, Mart Meri, Mihkel Mutt, Philippe Jourdan, Raul Mälk, Sonny Aswani, Sulev Kannike, Sven Jürgenson,  Sven Sakkov, Tiit Põder, Toomas Luman ja Urmas Paet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles