Ilm mõjutab liiklust: Tallinnas ja Harjumaal toimus eile üle 60 liiklusõnnetuse (2)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Lumetorm. Pilt on illustreeriv.
Lumetorm. Pilt on illustreeriv. Foto: shutterstock.com

Täna on keerulistes ilmaoludes juhtunud juba üle 100 liiklusõnnetuse, neist suurem osa Tallinnas ja mujal Harjumaal. Lumesadu on muutunud teed üle kogu Eesti libedaks, hoiatab maanteeamet.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel oli eile kella 19.00 seisuga häirekeskusele teada antud 107 liiklusõnnetusest. Neist 63 juhtus Tallinnas ja mujal Harjumaal.

Esialgse info kohaselt inimesed nendes raskelt viga ei saanud. 

Politsei soovitab olla liikluses jätkuvalt väga ettevaatlik. «Siiski on avariide arv väga suur, olgem ettevaatlikud,» hoiatab politsei sotsiaalmeedias.

Ilmateenistuse teatel sajab kolmapäeval Põhja-Eestis tihedat lund ja tuiskab, Kesk-Eestis sajab tihedat lund ja lörtsi. Oodatav sajuhulk on 7-12 mm.

Ilmateenistuse hoiatusi näeb siit.

Lumesadu on muutnud teed üle Eesti libedaks

Mitmel pool sajab lund ja tuiskab, jätkuv lumesadu ja langevad teetemperatuurid on teinud sõiduolud väga keeruliseks, teatas maanteeameti liiklusjuhtimiskeskus täna õhtul.

Hetkel on suurimad probleemid Harju-, Lääne-, Rapla-, Paide-, Jõgeva-, Lääne-Viru- ja Ida-Virumaal.

«Maanteeamet kinnitab, et kõik riigiteede hooldust tegevad ettevõtjad tegelevad lume ja libedustõrjega, ent sellele vaatamata esineb teedel libedust. Seetõttu on õige sõidukiiruse ja sõidustiili valimine eriti oluline ning võimalusel tuleks sõitu üldse vältida,» lausus maanteeameti teehoiu korraldamise osakonna juhataja Erkki Vaheoja. «Kui sõit on vältimatu, tuleb olla äärmiselt ettevaatlik.»

Liiklejatelt palutakse kannatlikkust ning soovitatakse võimalusel sellistes oludes oma sõidud edasi lükata. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdusteekonna kolm-neljakordistumisega võrreldes suviste tingimustega.

Maanteeamet palub juhtidel hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil. Enne sõidu alustamist saab teeoludega Eesti eri piirkondades tutvuda läbi teeilmajaamade ja teekaamerate veebilehel tarktee.ee.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles