VIDEO, FOTOD JA BLOGI ⟩ Sotsiaalminister Kiik soovitab koroonaviiruse kahtlusega inimestel EMOsse mitte minna (10)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy

Tänasel valitsuse pressikonverentsil andsid ministrid ülevaate koroonaviiruse COVID-19 levikuga seotud olukorrast Eestis. 

Selgitusi jagasid peaministri ülesannetes siseminister Mart Helme, sotsiaalminister Tanel Kiik, välisminister Urmas Reinsalu ja riigihalduse minister Jaak Aab. Sotsiaalminister Tanel Kiik pani kõigile inimestele, kellel on koroonaviiruse kahtlus või sümtomid kindlasti mitte minna erakorralise meditsiini osakonda (EMO), sest siis võib nakatada ka teisi inimesi. Ta soovitas kindlasti pöörduda kiirabi poole. «EMOsse otse pöördumine paneb ohtu teiste inimeste tervise ja heaolu,» lisas ta. 

Kiige kinnitusel koguneb täna kell 15 töörühm ning homme kella 10ks esitati konkreetsed ettepanekud valitsusele, missugused võiksid olla edasised sammud seoses koroonaviiruse COVID-19 ennetamise ja tõkestamisega Eestis. Välisminister Reinsalu sõnul on üheks meetmeks kindlasti täiendav tervisekontroll näiteks lennujaamades. 

Täna varahommikul leidis kinnitust Eestis esimene COVID-19 haigusjuhtum. Tegemist on Iraani kodanikust Eesti alalise elanikuga, kes viibib hetkel Lääne-Tallinna keskhaigla nakkuskliinikus arstide hoole all.

Haigestunud Iraani kodanikust mees saabus kolmapäeva õhtul Tallinnasse reisibussiga Riiast. 

Tagasi üles