Kas Huawei Mate Xs volditav nutitelefon suudab niigi uuendusliku niši viia veel kaugemale?

Huawei
Copy
Foto: Huawei

Huawei uusimat loomingut, Mate Xs volditavat nutitelefoni tutvustati 24. veebruaril Barcelonas toimunud esitlusel. Tehnoloogiahuviliste poolt pikisilmi oodatud seadmel on kokkuvolditav ekraan, mis on Falcon Wing liigendsüsteemi abil võimalik siledaks tahvelarvutiks muuta. Vaatame, mille poolest uusim nutitelefon veel eriline on?

Volditav ekraan ilma kumerusteta

Volditava ekraani üks eeliseid on see, et nutitelefoni ja tahvelarvuti omadused on mugavalt kombineeritud ühte, taskusse mahtuvasse seadmesse. Kokkuvoldituna on Huawei Mate Xs-il 6,6-tolline põhiekraan ja 6,38-tolline sekundaarne ekraan – lahtivoldituna avaneb kasutajale ideaalselt sile 8-tolline FullView talvelarvuti ekraan.

Telefoni ekraanid on avatavad külgribal asuva nupu abil, mis vajutusega ekraani lahti keerab. Mate Xs-i eripära on see, et ekraan on volditav seadmest väljapoole. Telefon on volditult 11mm paksune, mis teeb temast kõige õhema omasuguse turul. Tahvelarvuti režiimis on seadme kõige õhema osa paksus kõigest 5,4mm.

Tahvelarvuti režiimile lülitudes kohanevad rakendused automaatselt suurema ekraanisuurusega. Mõnes rakenduses on ka rakenduste kordistaja, mis võimaldab näidata sama rakenduse kahte erinevat vaadet kõrvuti. Samuti saab ekraanidel üheaegselt avada kaks erinevat äppi ja neis paralleelselt töötada.

Liigendsüsteem, mis ei vaja õlitamist

Volditava Mate Xs-i ideaalselt sileda ekraani tagab tsirkooniumpõhise vedelmetalliga Falcon Wing disain. Esmakordselt HUAWEI Mate X-ile paigaldatud Falcon Wing liigend on kavandatud nii, et see kaob kasutajale märkamatult seadme korpusesse. Mehaaniline hingedesüsteem tagab seadme mõlemal küljel sujuva ja tasase pinna, võimaldades seadme samal ajal vastupidavalt ja täielikult 180-kraadiselt kokku voltida.

Foto: Huawei

Falcon Wing Design liigend koosneb rohkem kui 100 komponendist. Tsirkooniumipõhine vedelmetall on titaanisulamist 120% kõvem, võimaldades täissuuruses ekraani avada täiesti ühtlase pinnaga.

Ilma pikema selgituseta – Huaweile omane kaamera

Huaweile omaselt jätkatakse Mate Xs-i puhul lipulaevale väärilise kaamerasüsteemiga. Telefon on varustatud Leica supersensoriga nelikkaameraga. Sellel on 40 MP supersensoriga põhikaamera, 16 MP ülilainurk kaamera, 8 MP telefoto kaamera ning 3D-sügavuskaamera, millega võimas Leica kaamerasüsteem kasutab kõiki volditava korpuse võimalusi, täites nii eesmiste kui ka tagumiste kaamerate ülesannet ning toetades laialdasi fotograafilisi võimalusi.

Kaamerasüsteemi toetab optiline ja tehisintellektil põhinev pildistabilisaator, mis tagab stabiilse pildistamise ka 30x suumimisel. Nagu kõik kaamerasüsteemid, toetab ka SuperSensing Leica Quad kaamera ISO 204800 ja jäädvustab ka hämaras professionaalseid pilte.

Foto: Huawei

Silmapaistev jõudlus

Huawei Mate Xs-il on sisseehitatud Kirin 990 5G SoC kiibistik, mis on saanud tuleviku nutitelefonide teerajajaks. See koosneb kaheksatuumalisest protsessorist, mille riistvaraline graafikaprotsessor on Huawei ajaloo võimsaim.  

Lisaks sellele, et kiip on maailmas esimene kaubanduses saadaolev SoC, kus on integreeritud 5G jõudlus, on see ka esimene täissagedusega 5G SoC. Seade toetab 2G, 3G, 4G ja 5G ühenduvust nii eraldiseisvates kui ka eraldiseisvates režiimides.

Uuendatud AppGallery äpipood

Huawei Mate Xs on esimene, millega tuuakse turule uuenenud AppGallery-ga ehk Huwei ametliku rakenduste levitamisplatvormiga. Sealt saavad kasutajad alla laadida kolmanda osapoole rakendusi, mis on spetsiaalselt Mate Xs mudeli jaoks kohandatud ja nautida 5G volditava ekraani parimaid omadusi. Huawei kutsub arendajaid üle maailma ühinema HMS ökosüsteemiga.

Huawei andmetel tehti 2019. aastal AppGallery'ist allalaadimisi enam kui 210 miljardit ja kogu maailmas on enam kui 1,3 miljonit registreeritud Huawei arendajat. Huawei tahab AppGalleryst teha parima võimaliku äpipoe, mis on kohandatud Huawei seadme kasutajatele

Copy
Tagasi üles