Lux Expressi tegevjuht: bussijuht läheb 2 nädalaks puhkusele

Loora-Elisabet Lomp
Copy
«Tegelikult antud juhtumist saime teada täna hommikul, kus esmane kahtlus tekkis poole üheksa paiku, kui me lugesime uudiseid, et antu nakatunud on reisinud Riiast Tallinnasse bussiga,» ütles Postimehele Janno Ritsberg.
«Tegelikult antud juhtumist saime teada täna hommikul, kus esmane kahtlus tekkis poole üheksa paiku, kui me lugesime uudiseid, et antu nakatunud on reisinud Riiast Tallinnasse bussiga,» ütles Postimehele Janno Ritsberg. Foto: Zane Bitere/LETA/Scanix Baltics

Koroonahaiget vedanud Lux Expressi bussijuht saab kaks nädalat palgalist puhkust. 

«Tegelikult antud juhtumist saime teada täna hommikul, kus esmane kahtlus tekkis poole üheksa paiku, kui me lugesime uudiseid, et antud nakatunud on reisinud Riiast Tallinnasse bussiga,» ütles Postimehele Janno Ritsberg. Kuna Lux Express on kõige tihedama Tallinna ja Riia vahet vedav bussifirma, siis tõenäosus, et reisija oli nende bussis on kõrge. «Siis me helistasime terviseametisse, et uurida reisija nime,» pärast nime teada saamist kontrolliti ka Lux Expressi nimekirja. «Umbes poole kümne paiku saime kinnitada, et ta oli meie reisija.»

Riia–Tallinn sõidule oli ostetud 24 piletit, kuid kaks reisijat olid ostnud endale kaks kohta, ehk siis reisijaid oli kokku 22. Kõikide reisijate andmed edastati ka terviseametile, kes on võtnud ka teiste reisijatega ühendust. 

Koroonaviiruse kandja oli helistanud Tallinnasse jõudes ise kiirabisse, kuhu läks kaasa ka ta laps. Sõidu ajal ei olnud nakatunu kordagi bussijuhile mingeid pretensioone esitanud. 

Kuna bussifirma polnud juhtumist teadlik, siis buss läbis tavapärase puhastuse ning jätkas edasi sõitu Peterburi suunas ning pärast tagasi Tallinna. «Olles kontaktis terviseametiga, siis nende hinnangul ohtu nendele reisijatele, ka bussijuhile, kes reisisid Peterburi ja tagasi Tallinna, ei ole,» selgitas Lux Expressi tegevjuht. Ilma peremeheta bakter ei pea vastu ja seetõttu ei ole ta ohtlik, kuna buss sai ka puhastatud. 

Bussijuht, kelle sõiduki pardal oli nakatanu, sõitis aga hommikul edasi Riiasse. «Avastasime selle juhtumi poole kümne ajal ja kohe ka reageerisime. Konkreetne bussijuht ise roolis bussiga Riiast Tallinnasse ei reisinud,» selgitas Ritsberg. Lux Express organiseeris juhile privaatauto, millega ta sõidab ise Tallinna ning ka bussireisijate kontaktid on edastatud terviseametile.  

«Olin isiklikult bussijuhiga kontaktis ja leppisime kokku, et paar nädalat on ta puhkusel,» selgitas Ritsberg, kuidas ta hommikul oli helistanud juhile ning teda teavitanud. Lux Express maksab nende kahe nädala eest oma töötajale hüvitist. «Tervsieamet on temaga kogu aeg kontaktis, veendumaks, et ta ei ole nakatunud. Peale seda jätkab tavapärast tööd.»

Buss, mis jõudis umbes tunni eest Tallinna, läks tavapärasesse puhastusse ning profülaktika mõttes kordab firma protseduuri. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles