Postimehe fond: esimesed kolm Noor-Eesti grandihoidjat selgunud (1)

Martin Ehala
, Meie Eesti toimetaja, Tartu Ülikooli emakeeleõpetuse professor
Copy
SA Postimehe Fond esitles mullu novembris Tartu Ülikooli muuseumi valges saalis Noor-Eesti humanitaar- ja sotsiaalteaduste teadusgranti.
SA Postimehe Fond esitles mullu novembris Tartu Ülikooli muuseumi valges saalis Noor-Eesti humanitaar- ja sotsiaalteaduste teadusgranti. Foto: Margus Ansu

Kolm esimest Postimehe Fondi Noor-Eesti grandiprogrammist rahastatud teadlast annavad ülevaate oma uuringukavast.

Sellel kevadel alustab Postimehe Fondi Noor-Eesti grandiprogramm, millest humanitaar ja sotsiaalteadlased saavad taotleda rahastust uuringutele, mis aitavad kaasa eesti rahvuse, keele ja kultuuri kestlikkusele. Noor-Eesti grandi maht on kuni 100 000 eurot aastas ja uuringu kestus kuni kolm aastat.

Kokku esitasid Eesti teadlased grandiprogrammile 42 taotlust, mille hulgast Postimehe fondi kümneliikmeline teadusnõukogu (Krista Aru, Raul Eamets, Martin Ehala, Peeter Helme, Tiit Hennoste, Toomas Kiho, Marju Kõivupuu, Mihhail Lotman, Andrus Raudsalu ja Tarmo Soomere) valis rahastamiseks välja kolm uuringukava. Kõik kolm grandihoidjat on Tartu ülikoolist: politoloog Martin Mölder, arheoloog Riina Rammo ja etnograaf Terje Toomistu. Grandihoidjad annavad allpool ülevaate oma uuringu teemast ja eesmärkidest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles