Möödunud aasta looduskatastroofid tekitasid rekordiliselt kahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks naist Uus-Meremaal Christchurchi kesklinnas maavärinas purunenud hoone ees. Loodusõnnetus kiskus hoonetelt maha seinu ning tõi kaasa suured üleujutused.
Kaks naist Uus-Meremaal Christchurchi kesklinnas maavärinas purunenud hoone ees. Loodusõnnetus kiskus hoonetelt maha seinu ning tõi kaasa suured üleujutused. Foto: Reuters/ScanPix

Kindlustusfirmade kinnitusel tekitasid looduskatastroofid möödunud aastal maailmas rohkem rahalist kahju kui eales varem.

Juhtiva kindlustusettevõtte Munich Re andmetel tekitasid Jaapani ja Uus-Meremaa maavärinad rekordilise kahju, mis ületas orkaan Katrina tõttu rekordilist 2005. aasta taset, vahendab ERRi uudisteportaal APd.

Arvutuste kohaselt olid looduskatastroofid 2011. aastal põhjustatud majanduslikku kahju umbes 290 miljardit eurot, 2005. aastal oli kahju 170 miljardit. Summad sisaldavad ka kahju, mis ei ole kindlustuslepingutega kaetud.

Kindlustusfirmade jaoks olid aasta kõige raskemateks juhtumiteks veebruaris aset leidnud maavärin Uus-Meremaal ning märtsikuine maavärin ja tsunami Jaapanis.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles