Tanel Kiik koroonaviirusest: mina ei reisi praegu kuhugi ja soovitan ka teistel kodumaale jääda (5)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Sotsiaalminister Tanel Kiik.
Sotsiaalminister Tanel Kiik. Foto: Mihkel Maripuu

Neil eestlastel, kellel on siiski ostetud reisipiletid mõnda koroonaviirusest haaratud riiki, tuleks reisi otstarbekuse üle sügavalt järele mõelda, soovitas sotsiaalminister Tanel Kiik.

Seekordses «Esimeses stuudios» tõstatus muu hulgas küsimus, kas riik ei võiks pisut jõulisemalt oma kodanikele öelda, et ärge taudi leviku ajal reisige, vaid jääge koju. Tanel Kiik vastas, et riik on oma soovitused juba andnud. «Aga arvestades, et Eestis elab 1,3 miljonit inimest, siis lauspiirangute seadmine ja muutmine kooliperioodil ei oleks olnud proportsionaalne meede,» sõnas minister.

Neil, kellel on siiski ostetud reisipiletid mõnda koroonaviirusest haaratud piirkonda, tuleks Kiige sõnul hoolikalt kaaluda, kui põhjendatud välismaale minek ikka on. «Tuleb ka arvestada võimalusega, et kui minnakse, siis on pärast seda vaja veeta kaks nädalat kodus karantiinis.»

«Mina isiklikult lähinädalatel kuskile väga ei reisi. Ainuke reis, mida ma teen, on reedel Brüsselisse, kus kogunevad Euroopa tervishoiuministrid sama küsimust arutama,» märkis Kiik.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles