Kohus mõistis armukelmilt petetud naistele välja üle miljoni euro (4)

BNS
Copy
Suurim summa, mille Alar Mikfelt ühelt ohvrilt välja meelitas, oli 448 000 eurot.
Suurim summa, mille Alar Mikfelt ühelt ohvrilt välja meelitas, oli 448 000 eurot. Foto: Mihkel Maripuu

Harju maakohus mõistis kolmapäeval reaalse vanglakaristuse mehele, kes kohtuinguäppide vahendusel kohatud naistelt pettis välja raha. Kohus mõistis mehelt tema ohvrite kasuks välja üle miljoni euro.

Kohus tunnistas Alar Mikfelti (48) süüdi kelmuses ja omastamises ning karistas teda viieaastase vangistusega, mida lühimenetluse tõttu vähendati kohe ühe kolmandiku võrra ning tema lõplikuks karistuseks kujunes kolme aasta ja nelja kuu pikkune vangistus. Mehe karistusaega arvestatakse tema kinnipidamisest mullu 20. märtsil, ütles kohtu pressiesindaja Viivika Siplane BNS-ile.

Kohus märkis, et Mikfeltile rahalise karistuse mõistmine ei olnud võimalik selle täitmise ebakindluse tõttu ja ka tema süü oli selleks liiga suur.

«Süü suurust iseloomustab kuriteoepisoodide rohkus ja kõik kuriteoepisoodid ei pruugigi tuvastatud olla. Teo tahtlust näitas kannatanutega manipuleerimine ja oma isiku kohta järjepidevalt valeväidete esitamine. Hoolikas valeidentiteedi loomine näitab pikka planeerimist. Süüdimõistetu kahetsus oli eneseõigustav,» märkis kohus.

Ühtlasi mõistis kohus Mikfeltilt välja tema vastu esitatud 17 naise tsiviilhagid, kokku 1 050 369,57 eurot. ​

(Video on filmitud 11. veebruaril Harju maakohtus.) 

Süüdistuse järgi kasutas Mikfelt naistega tutvumiseks kohtuinguäppi Twoo ning pettis 2015. aastast kuni 2019. aastani naistelt erinevatel ettekäänetel välja suuri rahasummasid.

Politsei võttis Alar Tamme nime all esinenud Mikfelti kinni mullu 20. märtsil, kui kaks naist tema kohta kuriteoteate tegid.

Mikfelt tunnistas end kohtus süüdi ning on lubanud tekitatud kahju hüvitada, samas on temalt arestitud raha veidi üle 3600 euro. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles