Uuring: grippi kardetakse Eestis kaks korda rohkem kui koroonaviirust (2)

BNS
Copy
Gripp suudab elada temperatuuril 37 kraadi. Madalama või kõrgema tempe­ratuuri juures see hävib.
Gripp suudab elada temperatuuril 37 kraadi. Madalama või kõrgema tempe­ratuuri juures see hävib. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Eesti inimesed kardavad grippi haigestumist kaks korda rohkem kui koroonaviirust, selgus Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Norstat Eesti küsitlusest.

Küsitluses uuriti, kuivõrd suure ohuna tajuvad inimesed praeguse koroonaviirust, ning selgus, et 46 protsenti vastajatest peab gripiviirust oma ja oma lähedaste tervisele ohtlikumaks kui koroonaviirust. Koroonaviirust peab gripiviirusest ohtlikumaks kaks korda vähem inimesi ehk 23 protsenti küsitlusele vastanutest. 31 protsendil seisukoht puudus. 

Riigi poolt rakendatavate meetmete kohta küsiti, kas vastaja arvates on Eesti riigi poolt koroonaviiruse tõkestamiseks rakendatud meetmed piisavad? 59 protsenti küsitletutest peab meetmeid piisavaks, 24 protsenti ebapiisavaks ning 17 protsenti ei osanud midagi arvata. 

Isikliku käitumise kohta küsiti, kas  vastaja on isiklikult teinud või kavatseb teha koroonaviiruse tõttu oma plaanides muudatusi? 72 protsenti ei ole teinud või ei kavatse teha oma plaanides muudatusi, 23 protsenti küsitletutest on teinud või kavatseb teha oma plaanides muudatusi ning viis protsenti ei osanud sellele küsimusele vastata.  

Norstati kiirküsitlus tehti teisipäeval ja kolmapäeval 18-aastaste ning vanemate Eesti kodanike seas ja sellele osales kokku 500 vastajat. 

Hiinast alguse saanud koroonaviirusesse on nakatunud kolmapäevase seisuga kaks Eesti elanikku ning riik on rakendanud ning rakendamas viiruse tõkestamiseks mitmeid meetmeid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles