Tallinna haiglad piiravad patsientide külastusi

Copy
Tallinna lastehaigla.
Tallinna lastehaigla. Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna haiglad on asunud piirama patsientide külastusi, et kaitsta niigi nõrgenenud immuunsusega patsientide tervist. Niisamuti piiravad ajutiselt linna sotsiaalhoolekandeasutused lähedaste külastusi.

Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuvaldkonda kureeriva abilinnapea Betina Beškina sõnul on praegu eeskätt suur nakatumisoht igakevadistesse sesoonsetesse viirushaigustesse.

«Arvestades ülemiste hingamisteede viirushaigustesse nakatumise tõusutrendi kui ka koroonahaiguse juhtumeid, siis soovitame lähedastel haiglaravil viibivaid patsiente praegu mitte külastada, sest nii kaitseme nõrgenenud immuunsusega patsientide tervist,» ütles Beškina. «Ja kindlasti ei tohi patsiente külastada siis, kui tunnete end ise haigena või on keegi kodustest juba viirushaiguses. Hoolime ja kaitseme iseenda ning lähedaste tervisest.»

Ida-Tallinna keskhaigla ning Põhja-Eesti regionaalhaigla on kehtestanud patsientide külastuskeelu ning patsientidele mõeldud pakid saab jätta haiglate infolauda, kust need saadetakse edasi patsientidele.

Lääne-Tallinna keskhaigla soovitab Lääne-Tallinna keskhaiglas ravil viibivaid patsiente mitte külastada.

Ka Tallinna lastehaigla on rakendanud külastuspiiranguid. Last on lubatud külastada vaid ühel täiskasvanul korraga. Külastaja peab olema terve ning lapsi ehk õdesid, vendi või  klassikaaslasi külastama ei lubata.

Ühtlasi piiravad linna sotsiaalhoolekandeasutused lähedaste külastusi, et vältida nakkushaiguste levikut hoolealustele. Nii Tallinna lastekodu kui ka Tallinna laste turvakeskus soovitab külastustel piirduda üksnes laste lähedastega ning ka Iru hooldekodu piirab ajutiselt klientide omaste ja tuttavate külastused asutustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles