Itaalia valitsus kehtestas Lombardias ulatusliku karantiini (10)

Copy
Lombardia pealinna Milano tänavatel kannavad inimesed maske.
Lombardia pealinna Milano tänavatel kannavad inimesed maske. Foto: Claudia Greco/AGF/SIPA/Claudia Greco/AGF/SIPA

Itaalia valitsus pani pühapäeva varahommikul riigi põhjaosas miljonid inimesed karantiini, eesmärgiga pidurdada Itaaliat raskelt tabanud koroonaviiruse puhangut, vahendab ERR.

Karantiini piirkonnas viibijatel palume endast märku anda vihje@postimees.ee või valvetelefonil 507 3066

Itaalia peaminister Giuseppe Conte allkirjastas pühapäeval määruse, millega pannakse 15 miljonit inimest 3. aprillini karantiini, et piirata liikumist suurtel aladel Põhja-Itaalias, sealjuures Milanos ja Veneetsias. 

Muuhulgas näeb kava ette, et inimesed ei peaks minema viirusest kõige rohkem räsitud Lombardia maakonda ega sealt ka lahkuma, vahendasid Reuters ja Wall Street Journal.

Üle kogu riigi suletakse koolid, kinod, teatrid ja muud lõbustusasutused nagu ööklubid ja kasiinod.

Seni oli valitsus kehtestanud karantiini ehk punased tsoonid vaid mõnes Itaalia põhjaosa piirkonnas. Lombardias ja veel 11 provintsis üldise liikumise piiramine on sellega võrreldes märkimisväärselt karmim samm. Inimesed Lombardias ja piirnevates provintsides peaksid täielikult vältima piirkonda sisenemist ja lahkumist.

Karantiini rakendavad politsei, päästeteenistused ja vajadusel ka relvajõud. Karantiini tingimusi rikkuvaid inimesi hakkaks ähvardama rahatrahv või ka vanglakaristus.

Märgitud piirkondades, sealhulgas Lombardiaga piirnevates Emilia-Romagnas, Venetos ja Peiontes jäävad koolid suletuks vähemalt 3. aprillini. Kõik muuseumid, spordiasutused ja ujulad on suletud ning kõigi tervishoiutöötajate puhkused on tühistatud.

Laupäeva seisuga oli Itaalias koroonaviirusesse Covid-19 haigestunud vähemalt 5883 inimest. Surmajuhtumeid on 233, mis on Hiina järel suuruselt teine surmade arv.

Lisaks sellele, et Lombardia on Itaalia kõige suurema rahvaarvuga maakond, on tegu ka Itaalia tööstuskeskusega ja kõige arenenuma piirkonnaga, mis annab umbes viiendiku riigi SKTst.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles