President Kaljulaidilt võetud koroonaviiruse proov nakatumist ei näita

Copy
Kersti Kaljulaid.
Kersti Kaljulaid. Foto: Ints Kalnins / Reuters / Scanpix

President Kersti Kaljulaidi sõnul on praeguseks selgunud, et tema enda ja koos temaga Ameerika Ühendriikides käinud delegatsiooni koroonaviiruse proovid on negatiivsed ja nakkusekandjatega keegi USAs kokku ei puutunud.

«Naasin eile töövisiidilt Ameerika Ühendriikidest. Aga info liigub inimestest kiiremini ning enne koju jõudmist saime teada, et Washingtonis toimunud AIPACi konverentsil on tuvastatud kaks COVID-19 viiruse haigusjuhtu. Tegemist oli mitmepäevase suurüritusega, kus osales kümneid tuhandeid inimesi ning kus teisipäeval olin üheks pealaval kõnelejaks ka mina,» kirjutas Kaljulaid sotsiaalmeedias.

Eestisse jõudes ei olnud veel võimalik kindlalt öelda, kas ka president või teda saatev delegatsioon delegatsioon nakatunutega kokku puutus, seepärast jättis ta pärast konsulteerimist ametkondade ja arstidega riskide maandamiseks osalemata Eesti Kongressi juubeliüritusel.

«Tegin seda väga raske südamega, kuid parem karta kui kahetseda, eks? Samuti võeti kogu delegatsioonilt viiruseproovid,» märkis riigpea.

Praeguseks on selgunud, et nakatunutega president ja tema kaaskond AIPACil kokku ei puutunud, samuti olid negatiivsed kogu delegatsiooni proovid ning kellelgi ei esine ka haigusnähte. Uuel nädalal jätkub töö presidendi kantseleis tavapärases rütmis.

«Loomulikult jälgime hoolikalt inimeste tervist, soovitan seda kõigil teha. Samuti tasub jälgida Terviseameti soovitusi nii kätepesu kui muu asjakohase osas. Kahtluste korral tasub alati ühendust võtta spetsialistidega ning kuulata nende soovitusi. Eesti tervishoiusüsteem ja seal töötavad inimesed on väga kõrgel tasemel,» lisas Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles