Põhja-Itaalias on koroonaviiruse tõttu karantiinis umbes 200 eestlast

Copy
Põhja-Itaalias on koroonaviiruse tõttu karantiinis umbes 200 eestlast. Illustratiivne foto.
Põhja-Itaalias on koroonaviiruse tõttu karantiinis umbes 200 eestlast. Illustratiivne foto. Foto: AARON FAVILA/AP

Põhja-Itaalias on koroonaviiruse leviku piiramiseks kehtestatud karantiinis umbes 200 eestlast, ütles Kuku raadiole Eesti suursaadik Roomas Celia Kuningas-Saagpakk.

Kokku viibib riigis ligi 800 eestlast, neist lühiajaliselt 81. Paljud on juba Eesti saatkonnaga ühendust võtnud ja palunud kodumaale tagasi pöördumiseks nõustamist.

Suursaadiku sõnul pole riigis liikumine takistatud, inimesed saavad piiratud liikumisega tsoonist tagasi koju pöörduda, kui neil puuduvad haigussümptomid. Eesti suursaatkond Itaalias soovitab lühiajaliselt riigis viibivatel eestlastel võimalikult kiiresti lahkuda, sest on näha, et osa lennufirmasid juba tühistab lende piiratud liikumisega aladele.

Tagasireise tuleks koordineerida oma reisikorraldaja või lennufirmaga. Kui aga tekib kodumaale pöördumisel tõrge, tuleks saatkonnaga ühendust võtta. Infot saab ka välisministeeriumi konsulaarabinumbrilt +372 53 01 9999, mis töötab ööpäev läbi.

Seoses Itaalias Lombardia regioonis ning Parma, Piacenza, Rimini, Emilia Romagna, Modena, Pesaro Urbino, Veneetsia, Padova, Treviso, Allessandria, Verbano-Cusio-Ossola, Novara, Vercelli, Asti provintsides kehtestatud karantiinirežiimiga soovitab välisministeerium kodanikel, kel haigusnähte ei ole ilmnenud, pöörduda tagasi koju.

Karantiinitsoonidest väljumine toimub läbi vastavate kontrollpunktide ja turistidel on lubatud koju pöördumiseks tsoonist väljuda. Hinnata tuleb aga enda ja oma lähedaste tervislikku seisundit, see tähendab, et palaviku korral, mis on rohkem kui 37,5 kraadi, tuleb püsida kodus või peatumispaigas ja helistada kiirabi telefonil arstiabi saamiseks. Riskipiirkonnast lahkunutel tuleb end 14 päeva karantiinis hoida ja jälgida oma kehatemperatuuri.

Tsoonis olles palub välisministeerium inimestel järgida kohalike ametivõimude juhiseid. Tsoonis sees võib samuti esineda liikumispiiranguid ning liikumine toimub hädavajadusel, st arstiabi saamiseks, poes ja apteegis käimiseks jms.

Praegu liiguvad rongid ja lennuki karantiinitsooni tavapäraselt, aga tsoonist lahkumiseks tuleb oma reisi põhjendada alalisse elukohta või kodumaale tagasipöördumisega.

Itaalias toimiv kiirabi number: 112

Üleriigiline viiruse infotelefon: 1500.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles