Isamaa eestseisus: Euroopa peab suutma ühiselt oma piire kaitsta

BNS
Copy
KAVALUS APPI: Moslemitest pagulased läbimas esimesi piiritõkkeid Ungari-Serbia piiril. Kõik tehakse vaid selle nimel, et pääseda Euroopa heaoluriikidesse. 
Usnews.com
KAVALUS APPI: Moslemitest pagulased läbimas esimesi piiritõkkeid Ungari-Serbia piiril. Kõik tehakse vaid selle nimel, et pääseda Euroopa heaoluriikidesse. Usnews.com Foto: Saarte Hääl

Isamaa eestseisus märgib oma teisipäevases poliitilises avalduses, et Euroopa peab suutma ühiselt oma piire kaitsta.

«Kreeka-Türgi piiril on viimasel nädalal kujunenud plahvatusohtlik olukord, milles pannakse proovile Euroopa Liidu võimekus kaitsta oma välispiiri. Tuhanded immigrandid on kogunenud Türgi poolele piiri, et teha katse tungida Kreekasse ebaseaduslikult. Kaasates lisajõude teeb Kreeka suuri pingutusi, et neid piiririkkujaid tõkestada,» märkis Isamaa. 

Erakonna eestseisus leiab, et tegu on laiaulatusliku julgeolekuohuga nii piiririikidele Kreekale ja Bulgaariale kui kogu Euroopale. «Me tunnustame Kreeka valitsuse jõupingutusi piiri kaitsmisel ja leiame, et kõik Euroopa Liidu liikmesriigid peavad selles keerulises olukorras panustama Euroopa välispiiri kaitsesse. Arvestades asjaolu, et Türgi territooriumil paikneb rohkem kui 3,7 miljonit migranti, tuleb Euroopa Liidul aidata kaasa ka Türgi ida- ja lõunapiiri kaitsmisele,» rõhutas eestseisus. 

«Euroopa Liit ja EL-i liikmesriigid tegid migratsiooni puudutavates küsimustes aastatel 2015-2016 ridamisi ekslikke samme, mis süvendasid rändekriisi ning mis seadsid küsimärgi alla Euroopa Liidu kui suveräänsete riikide liidu jätkusuutlikkuse. Isamaa on veendunud, et neid vigu ei tohi korrata. Lähtudes sellest, et migratsioonipoliitika on ühemõtteliselt liikmesriikide pädevuses, peab Eesti vastu seisma migrantide jaotuskavade läbirääkimistele ja pagulaskvootidele. Maailmale tuleb anda oma selge sõnum, et me kaitseme oma iseseisvust ja Euroopa Liitu on võimalik siseneda ainult seaduslikul teel,» lisas Isamaa eestseisus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles