Välisministeerium soovitab vältida veel kahte riiki reisimist (2)

Postimees
Copy
Eiffeli torn Pariisis. Välisministeerium palub ühtlasi arvestada sellega, et viirusjuhtumeid tuvastatakse ka üle kogu Saksamaa ja Prantsusmaa, mistõttu soovitab ministeerium tõsiselt kaaluda nendesse riikidesse reisimise vajalikkust.
Eiffeli torn Pariisis. Välisministeerium palub ühtlasi arvestada sellega, et viirusjuhtumeid tuvastatakse ka üle kogu Saksamaa ja Prantsusmaa, mistõttu soovitab ministeerium tõsiselt kaaluda nendesse riikidesse reisimise vajalikkust. Foto: MARTIN BUREAU/AFP/Scanpix

Eesti kodanikud, kes on Itaalias, saavad lahkuda läbi kontrollpunktide ja turistidel lubatakse koju naasmiseks riigist lahkuda. Hinnata tuleb aga enda ja oma lähedaste tervislikku seisundit. 

Itaaliale lisaks ei soovita välisministeerium praegu reisida veel nelja riskipiirkonda –Jaapanisse, Singapuri, Prantsusmaale ja Saksamaale, viimased kaks lisandusid täna. 

Koroonaviiruse laieneva leviku tõttu on tänasest, 10. märtsist laiendatud kaitsetsooni Itaalias tervele riigi territooriumile. Turistidel on lubatud koju pöördumiseks Itaaliast lahkuda ja seda saab teha vaid läbi vastavate kontrollpunktide. 

Kokku viibib Itaalias ligi 800 eestlast, neist mitukümmend lühiajaliselt. 

Itaaliast lahkumiseks tuleb aga hinnata enda ja oma lähedaste tervislikku seisundit. Palaviku korral, mis on üle 37,5 kraadi, tuleb püsida kodus või peatumispaigas ja helistada arstiabi saamiseks kiirabi telefonil. Riskipiirkondades olles palub välisministeerium kõigil järgida kohalike ametivõimude juhiseid.

Kodumaale naasmiseks tuleks ühendust võtta oma reisi- või lennufirmaga. Kui Eesti kodanikel tekib koju pöördumisega probleeme, siis palume helistada konsulaarabi hädaabitelefonil: +372 53 01 9999 (24 h).

Täpsemalt saab kehtestatud piirangutest ja käitumisjuhistest lugeda välisministeeriumi lehelt Reisi Targalt: https://reisitargalt.vm.ee/riigid/itaalia/

Ka Prantsusmaal ja Saksamaal on reisijal oht sattuda karantiini

Välisministeerium palub ühtlasi arvestada sellega, et viirusjuhtumeid tuvastatakse ka üle kogu Saksamaa ja Prantsusmaa, mistõttu soovitab ministeerium tõsiselt kaaluda ka nendesse riikidesse reisimise vajalikkust. Viiruse tõkestamiseks rakendatavate meetmetega tuleks arvestada terves riigis. Oht sattuda karantiini või liikumiskeeldude mõjualadele võib tekkida ootamatult.

Välisministeerium palub inimestel oma välisreis välisministeeriumi veebilehel registreerida: https://reisitargalt.vm.ee/registreerimine 

Riigipõhiste reisihoiatustega saab tutvuda lehel https://reisitargalt.vm.ee/ 

Koroonaviirusega seoses saab vaadata reisihoiatuse ajakohasust aadressil: https://reisitargalt.vm.ee/koroonaviirus/

Lähemalt saab koroonaviirusest ja ennetamisest lugeda terviseameti lehelt: https://www.terviseamet.ee/et/uuskoroonaviirus

Terviseameti riskihinnangu põhjal on koroonaviiruse riskipiirkonnad Hiina Rahvavabariik, Itaalia, Iraan, Lõuna-Korea. Lisaks riskipiirkondadele ei soovita välisministeerium reisida Jaapanisse, Singapuri, Prantsusmaale ja Saksamaale. Samuti palutakse kaaluda kõigi välisreiside vältimatust.

Riskipiirkonnas reisijatel ja riskipiirkonnas elavatel inimestel on haigestumise tõenäosus kõrge. Terviseamet soovitab inimestel, kes on viibinud viiruse levikupiirkonnas, Eestisse saabumisel jääda võimalusel 14 päevaks kodusele režiimile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles