Matsalu lahel jäi kadunuks kanuuga võrke nõudma läinud kalamees (2)

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Kanuud. Pilt on illustratiivne.
Kanuud. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm
  • Kalamees jäi kadunuks eile õhtul, leiti vaid tema kanuu
  • Vabatahtlikud jätkavad otsinguid laidudel

Eile Matsalu lahel kadunuks jäänud kalameest ei ole leitud. Päästjad tõid kaldale tema tühja kanuu, vabatahtlikud jätkavad Matsalu lahe laidude kontrollimist. 

Esmaspäeval jäi Matsalu lahe lõunakaldal Metsküla ranna lähedal roostunud lahesopis kadunuks kanuuga võrke välja võtma läinud kohalik kalamees. Õnnetuse täpne kellaaeg ei ole teada, PPA merevalvekeskusele teatas kohalik elanik kadunuks jäänud kalamehest kell 20.43. Teataja sõnul võis mees merele minna kella 17 ajal. Merevalvekeskus käivitas otsingu- ja päästeoperatsiooni, millele kaasati ka politsei- ja piirivalveameti lennusalga helikopter. Metsküla rannast leiti kalamehe ATV, kinnitas päästeoperatsiooni juhtinud merevalvekeskus JRCC. 

Merevalvekeskus alustas SAR-operatsiooni ja alarmeeris PPA Haapsalu merepäästeüksust, PPA operatiivpaati L112 VALVE, helikopterit ning Virtsu vabatahtlikku merepäästet. Kohalikud elanikud organiseerusid otsinguks Matsalu lahe lõunakaldal. 

Kella 22.45 ajal tuli merevalvekeskusele teade, et kohalikud inimesed on leidnud veest osaliselt uppunud kanuu. Virtsu vabatahtiku merepäästeüksuse liikmed kontrollisid kanuu leiukoha ümbrust, kuid tulemusteta. Kanuu oli takerdunud kalavõrku. Lähtuvalt uuest infost, muudeti otsingualasid, kuid kell 01.58 lõpetati aktiivsed otsingud tulemusteta.

Hommikul jätkati otsingutega, milleks kaasati operatiivpaat L112 VALVE ja helikopter. Aktiveerunud olid ka kohalikud ja kaitseliit.

Merevalvekeskus lõpetas SAR-operatsiooni ja andis edasise otsingu koordineerimise üle Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinikule täna hommikul kell 09.46. Tänase päeva jooksul ei ole otsitavat leitud.

Pärnu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Evelin Engel-Lepp kinnitas, et Pärnumaal Lääneranna vallas Matsalu looduskaitsealal läks päeval kanuuga kalale 61-aastane mees, kes lubatud ajaks koju ei naasnud ning telefonile ei vastanud. «Alustasime koheselt mehe otsinguid merelt, kaasasime ka Kaitseliidu ja vabatahtlikud. Suhtlesime mehe lähedastega ja kaasasime otsingutesse ka politseikopteri ja drooni, kuid eile öösel kella kaheks meest leida ei õnnestunud,» teatas Engel-Lepp. 

PPA jätkas kalastaja otsimist täna varahommikul. «Oleme kontrollinud PPA alustega ja vabatahtlike merepäästjatega Matsalu lahte ning kopteri ja droonidega lahes asuvaid laide. Ühes vabatahtlike ja kaitseliitlastega otsisime meest ka Matsalu lahte ümbritsevast rannapiirkonnast. Tänaseks on kaldal aktiivsed otsingud lõppenud, praegu veel kontrollib laidude ümbrusi Haapsalu vabatahtliku merepääste hüdrokopter,» täpsustas Engel-Lepp.

Õnnetuse ajal puhus õnnetuskohal lõunatuul kiirusega neli meetrit sekundis, mis lahe sellel kaldal oli maatuul suunaga sügavama mere poole. Õhutemperatuur oli 4 kraadi, vesi 3 kraadi. Otsinguid raskendavad lahe randadel laiuvad roostikud ja madalad kivised lahesopid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles