Mõned ülikoolid jäävad lähipäevadeks suletuks

Copy
Eelmisel aastal võitis Kultuuri Teo auhinna Eesti kunstiakadeemia uue hoone valmimine, mille kontseptsiooni autor on arhitektuuribüroo KUU meeskond koosseisus arhitektid Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja filosoof Eik Hermann.
Eelmisel aastal võitis Kultuuri Teo auhinna Eesti kunstiakadeemia uue hoone valmimine, mille kontseptsiooni autor on arhitektuuribüroo KUU meeskond koosseisus arhitektid Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla ja filosoof Eik Hermann. Foto: Tõnu Tunnel

Postimees jagab jooksvalt teavet selle kohta, missugused kõrgkoolid otsustavad auditoorse õppe lähipäevil ära jätta.

Kunstiakadeemia jääb üliõpilastele suletuks 22. märtsini. Ent õppetöö ei katke - õpitakse distantsilt, milleks töötajad peavad muutma töökorraldus.

«Vastutustundliku ülikoolina püüab Eesti Kunstiakadeemia pandeemia olukorras teha kõik endast oleneva, et tõkestada COVID-19 haiguse sissetoomist ja levikut Eestis. [...] Eesmärk on jätkata EKA tavapärase toimimisega võimalikult sujuvalt. Hetkeseisuga pole EKAs ühtegi teadaolevat haigusjuhtu ilmnenud,» seisab EKA kodulehel

Kontaktõpet ei toimu ka Tartu Ülikooli ühiskonnateaduste instituudis. Küll aga jäävad praeguse teabe kohaselt ära vaid nädalavahetusel toimuma pidanud loengud. Järgmise nädala bakalaureuse õpet teade veel ei puuduta.

Tartu Ülikool uuendab pidevalt koroonaviiruse vältimise juhised, mida saab lugeda siit. Ülikool soovitab õppejõududel korraldada auditoorne õppetöö ümber e-õppe vormis ning vajadusel õppesessioonid edasi lükata.

Tallinna Tehnikaülikoolis ei ole üliõpilastel üldist kohustust osaleda auditoorses õppetöös, see on vastutava õppejõu otsustada. Hetkel pole auditoorne õppetöö peatatud, ent õppejõududel tuleb aktsepteerida üliõpilaste otsust auditoorses õppetöös mitte osaleda, korraldades õppe vastavalt ümber.

Selleks on ülikool loonud enamusele õppeainetele ka e-toe. Lisaks korraldatakse ka muid üritusi veebipõhiselt – näiteks toimub virtuaalselt 17. märtsi tehnikaülikooli erialasid tutvustav magistriõppe infoõhtu.

Ülikool on juba varem teavitanud oma tudengeid ning töötajaid, kuidas käituda praeguseks tekkinud olukorras ning seda nii eesti kui ka inglise keeles. Samuti on tehnikaülikoolis juba pikemat aega üles pandud automaatsed kätepuhastusjaamad.

Tehnikaülikool monitoorib toimuvat ning on valmis täiendavateks meetmeteks.

Tallinna Ülikool andis kõikidele üksustele korralduse valmistuda töö korraldamiseks kaugtööna.

«Akadeemilised üksused peavad olema valmis vajadusel õppetööd ümber korraldama ja tudengitel on soovitatav suhelda õppenõustajatega võimalusel e-posti ja telefoni teel. Võimalusel tuleb instituutidel viia õpe läbi e-õppe vormis ja hoiduda kontaktõppest. Kõik ülikooli üksused peavad valmistuma töö korraldamiseks kaugtööna,» informeeris ülikool.

Samuti ei korraldla Tallinna Ülikool üritusi, millel on üle saja osaleja. Tühistatakse ka kõik üritused, kuhu on oodatud väliskülalised, sest kuni koroonaviiruse pandeemia normaliseerumiseni ei ole lubatud võtta ülikoolis vastu ühtegi väliskülalist. Rohkem saab lugeda siit

Tallinnas tegutsev erakõrgkool Estonian Business School andis teada oma üliõpilastele ja töötajale, et määramata ajaks on õppehoone suletud ja õppetöö kolib üle internetti.

«EBSi õppehooned Tallinnas ja Helsingis on alates 16. märtsist õppetööks suletud,» seisab teates. Õppetöö on määramata ajaks online-õppele üle viidud. «Tegemist on ennetava meetmega, et vältida viirusepuhangut EBSi kogukonnas. Töötajatel töö ei katke, muutub vaid töökorraldus,» lisatakse avalduses.

Sisekaitseakadeemial on küll plaan õppe ümberkorraldamiseks nii, et keegi kohale ei peaks tulema, kuid pole seda veel käiku laksnud. Ka Tallinna Tervishoiu Kõrgkool ei kavatse kooliuksi sulgeda.

Õppetöö Eesti Muusika- ja Teatriakadeemias hetkeseisuga jätkub. Akadeemia erialade spetsiifika tingib, et õppetöö toimub enamjaolt väikestes rühmades või individuaalselt.

Akadeemia uksed on külalistele suletud, õppehoonetesse pääseb isikustatud uksekaardiga. Tühistatud on töötajate lähetused ja üliõpilaste õppereisid. EMTA lähtub terviseameti soovitustest ja riiklikest ettekirjutustest ning hindab situatsiooni operatiivselt.

Postimehel ei ole teiste hulgas õnnestunud veel ühendust saada Maaülikooli ja Tartu Tervishoiu Kõrgkooliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles