Reps: kõik koolid on esmaspäevast suletud (15)

Brita-Maria Alas
Copy
Haridusminister Mailis Reps teatas, et eksamid lükkuvad teadmata ajaks edasi.
Haridusminister Mailis Reps teatas, et eksamid lükkuvad teadmata ajaks edasi. Foto: Sander Ilvest

Neljapäeva õhtupoolikuks oli uksed sulgenud omal algatusel juba üle 90 haridusasutuse Eestis. Haridus- ja teadusminister teatas õhtul, et esmaspäevast sulgevad uksed kõik koolid. 

Reps ütles tänaõhtuses «Aktuaalses kaameras», et esimene ja oluline otsus on koolide sulgemisena tehtud.

«Esimene ja väga oluline samm on esmaspäevast: kõik koolid on suletud, kõik huvikoolid on suletud, kõik kutsekoolid, kõik ülikoolid. See sulgemine tähendab siis seda, et õppetöö viiakse ümber kodu- ja kaugõppele,» selgitas ta.

Erandiks jäävad hetkel lasteaiad. 

«Meil on väga suur palve lapsevanematele, kelle vanematel on tööalaselt võimalik, jätta lapsed koju,» teatas minister.

Kaugõpe kehtib esialgu olukorra normaliseerumiseni. Iga kahe nädala tagant teatatakse uutest otsustest - kas koolide uksed jäävad suletuks või mitte. 

Reps lausus, et vaidlus eriolukorra osas käib juriidilise nüansi ümber, sest eriolukorda pole Eestis kunagi varem kehtestatud. «Küsimus on põhiseaduse tõlgendamise ümber, aga julgen teile öelda, head televaatajad, otsus on põhimõtteliselt juba tehtud,» lausus Reps «Aktuaalses kaameras».

Piiridel kehtestatakse taas piirikontroll. Piire ei panda kinni, aga Eestisse saabujad peavad täitma ankeedi saamaks teada, kust nad tulevad. Reisilaevaliiklus jätkub, aga Rootsi puhul on Tallink ka ise pakkunud, et kruiisilaevade ehk lõbulaevandus liiklus hetkel peatatakse. Saarmaad esialgu isolatsiooni ei panda. Kaubanduskeskustes pannakse Repsi sõnul piirang suurematele kogunemistele.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles