Koroonaviirus võib edasi lükata riigieksamid

Andres Einmann
Copy
Riigieksam.
Riigieksam. Foto: Arved Breidaks

Haridusministeerium peab võimalikuks, et seoses koroonaviiruse levikuga tuleb edasi lükata riigieksamid, mis peaks ajakava järgi algama aprillis.

Haridusministeeriumi kommunikatsioonijuhi Tarmu Kurmi sõnul kaalus ministeerium seoses riigieksamitega erinevaid stsenaariume juba enne eriolukorra väljakuulutamist.

«Ilmselt pole võimatu, et riigieksameid tuleb edasi lükata, kuid peatselt saame täpsemalt sellest rääkida, natuke on riigieksamiteni siiski veel aega,» ütles ta.

Kurmi sõnul vaatab haridus- ja teadusministeerium iga kahe nädala tagant olukorra uuesti üle ja langetab otsused vastavalt sellele. See puudutab ka eilset otsust sulgeda Eestis kõik koolid, ministeerium hindab olukorda ja otsustab iga kahe nädala järel, kas sulgemist on tarvis pikendada.

Ta lisas, et ministeerium analüüsib erinevaid eksamiaegu juhuks, kui riigieksamid tuleb tõepoolest edasi lükata.

Praeguse ajakava järgi toimub eesti keele riigieksam 20. aprillil, eesti keele riigieksam teise keelena 21.– 23. aprillil, inglise keele riigieksam 4.–11. mail ning matemaatika riigieksam 22. mail.

Rahvusvahelistest võõrkeeleeksamitest toimub praeguse kava järgi järgmisena prantsuse keele eksam, mille toimumispäevaks on määratud 13. aprill.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles