Kõrg- ja kutsekoolid ühiselamuid ei sulge, kuid soovitavad sealsetel elanikel koju sõita

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu Tervishoiu Kõrgkooli ühiselamud.
Tartu Tervishoiu Kõrgkooli ühiselamud. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kõrgkoolid ja kutsehariduskeskus ühiselamuid riikliku eriolukorra tõttu ei sulge, kuid paluvad õpilastel võimaluse korral ühiselamutest lahkuda.

Tartu tervishoiu kõrgkooli haldus- ja finantsdirektor Ermo Kruuse sõnas, et kooli ühiselamu elanikel on palutud koju minna. «Need, kes koju sõita ei saa, saavad ühiselamus hetkel edasi olla,» märkis ta.

Kõrgkoolis käib puhastamine ja desinfitseerimine terviseameti juhendi järgi. «Iga päev jälgime ka elanike tervislikku seisundit,» lisas Kruuse.

Ka Tartu ülikool soovitab ühiselamute elanikel võimaluse korral koju minna, sest auditoorset õppetööd ei toimu 1. maini. Ülikool ühiselamuid ei sulge, juhised ülikooliperele on üleval ülikooli välisveebis ja neid uuendatakse pidevalt.

Maaülikool samuti ühiselamuid ei sulge, kuid annavad sarnaselt teistele soovituse ühiselamust lahkuda.

Tartu kutsehariduskeskuse turundus- ja kommunikatsioonijuht sõnas, et nende ühiselamutesse on lubatud jääda õpilastel, kes on praktikal, tööl või on neil mõni muu mõjuv põhjus paigale jäämiseks. «Vastavat infot koguvad ja lube annavad kasvatajad,» lausus Mets. Ta lisas, et ühiselamu täielikku sulgemist ei pea kool eelkõige asukate tervist ja heaolu silmas pidades võimalikuks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles