Valitsus võib vajadusel kaasata eriolukorra lahendamisse kaitseväge ja Kaitseliitu

Andres Einmann
Copy
Valitsus võib vajadusel kaasata eriolukorra ajal liikluse reguleerimisele kaitseväge ja Kaitseliitu.
Valitsus võib vajadusel kaasata eriolukorra ajal liikluse reguleerimisele kaitseväge ja Kaitseliitu. Foto: Marko Saarm / Sakala

Valitsus võib eriolukorra ajal vajadusel kaasata kaitseväge ja Kaitseliitu eriolukorra tööde tegemisele, liikluse korraldamisele ning turvalisuse tagamisele eriolukorra piirkonnas, kuid praegu valitsus sellist otsust teinud ei ole.

Leitnant Taavi Laasik kaitseväe pressiosakonnast selgitas, et kaitseväe ja Kaitseliidu kaasamise eriolukorras sätestab hädaolukorra seadus, mis lubab kasutada militaarjõude kolmel juhul - eriolukorra tööde tegemisel, liikluse korraldamisel eriolukorra ajal ja turvalisuse tagamisel eriolukorra piirkonnas.

Valitsuse väljakuulutatud eriolukord ei ole seni kaitseväe ja Kaitseliidu igapäevategevust mõjutanud. Kaitsevägi otsustas eile piirata koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ajateenijate väliloale lubamist ja nende külastamist, kuid selle korralduse andis kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem juba eile enne eriolukorra väljakuulutamist.

«Tänase päeva seisuga jätkub kaitseväe väeosades tavapärane väljaõpe. Kaitseväe juhataja korraldusel jäävad ajateenijad koroonaviiruse kaitseväe üksustesse jõudmise riski vähendamiseks väeosadesse esialgu kuni 26. märtsini. Siis hinnatakse olukorda uuesti ning otsustatakse edasine tegevus. Kuni selle ajani lubatakse ajateenijaid väljaloale vaid erandjuhul, kui see on põhjendatud. Samuti on kõik külastuspäevad väeosadesse hetkeseisuga tühistatud. Külastuspäevade võimalikku lubamist hinnatakse vastavalt olukorra arengule,» ütles Laasik.

Tegemist on ennetavate meetmetega, et vältida võimalikku viiruse levikut kaitseväkke. Meetmete eesmärk on kaitsta kaitseväe isikkoosseisu ning tagada seeläbi väljaõppe jätkumine ning kaitsta Eesti elanikkonda, vähendades sadade inimeste liikumist ning seeläbi viiruse leviku võimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles