Riigikogu koguneb eriolukorra ajal ainult kaks korda nädalas

Copy
Riigikogu istung.
Riigikogu istung. Foto: Sander Ilvest

Riigikogu vanematekogu otsustas täna seoses koronaviiruse leviku tõkestamiseks väljakuulutatud eriolukorraga korraldada ümber riigikogu töö.

Riigikogu juhatus otsustas nõupidamisel fraktsioonide esindajatega, et riigikogu lahendab 1. maini vaid ajakriitilisi küsimusi.  

Vanematekogu teeb riigikogule ettepaneku muuta kuni eriolukorra lõpuni igal esmaspäevasel istungil täiskogu töö ajagraafikut selliselt, et täiskogu istung toimub üksnes esmaspäeviti ja infotund kolmapäeviti. Avalikkus ja meedia saavad istungeid jälgida veebiülekandena.

Riigikogu komisjonid kogunevad ainult esmaspäeviti, vältimatu vajaduse korral sagedamini. Komisjonide istungitele kutsutakse külalisi vastavalt vajadusele ning eelistatud on külaliste osalemine videosilla vahendusel.

Riigikogu liikmete kõik välislähetused on tühistatud, lähetuse vältimatu vajaduse otsustab riigikogu juhatus. Riigikogu liikmetel on tungivalt soovitatud mitte reisida välismaale ning siseriiklike kohtumiste puhul püüda vältida kokkusaamisi Toompea lossis.

Ajutiselt on piiranud nende inimeste sissepääs Toompea lossikompleksi, kelle külastused ei ole otseselt seotud riigikogu tööga. Toompea lossi külastamine ekskursioonideks, näituste külastamiseks ja istungite jälgimiseks on keelatud.

Riigikogu palub kõigil ajakirjanikel parlamendi töö kajastamisel eelistada kaugtöö võimalusi ning riigikogu liikmetelt kommentaaride saamiseks eelistada telefoniintervjuud. Fotode ja videomaterjali saamiseks palutakse pöörduda riigikogu kantselei avalike suhete osakonna poole.

Lisaks tegi vanematekogu põhiseaduskomisjonile ülesandeks töötada välja regulatsioon, mis võimaldaks eriolukorras komisjonide istungite korraldamist elektrooniliste sidevahendite vahendusel.

Tegemist on ajutiste piirangutega. Riigikogu jälgib olukorra arengut ja informeerib avalikkust uutest otsustest.

Olukorra hindamiseks ja edasiste tegevuste arutamiseks koguneb vanematekogu regulaarselt eeldatavalt kolmapäeviti kell 9.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles