Riiklikult soovitatud enesekarantiin kahjuks Eestis ei tööta (14)

Copy
Pildil Margus Punab.
Pildil Margus Punab. Foto: Kristjan Teedema

Androloogia professuuri juhtiv meestearst Margus Punab kommenteeris sotsiaalmeedia postituses, et praegune lähenemine koroonaviiruse ravi puhul ei ole piisav. 

Punab tegi sotsiaalmeedias üleskutse radikaalsemate meetmete rakendamiseks viirusepideemia ohjamiseks. 

Meestearsti sõnul ei ole hetkesituatsioon Eestis kiita. Viiruse levik suureneb ja senised riiklikud meetmed ei ole tema sõnul olnud piisavad. 

«Eesti epidemioloogiline situatsioon halveneb iga tunniga. Rakendatavad riiklikud meetmed ei ole kahjuks olnud piisavad viiruse leviku eksponentsiaalsele rajale suundumise takistamiseks. Riiklikult soovitatud enesekarantiin kahjuks Eestis ei tööta,» kirjutab ta. 

Samuti vihjab ta Eesti meditsiini võimekusele viirusega võitlemisel. «Tänane viiruse levimus ja selle progressiooni kiirus ohustab juba lähema paari nädala jooksul meie meditsiinisüsteemi võimekust aidata tõsisemate haigusvormidega inimesi.»

Punab jagab seetõttu soovitusi, ühe variandina näiteks elektroonilise järelvalvega karantiini kehtestamist. Samuti peaks tema sõnul piirid ja lasteaiad täielikult sulgema, peatama ühistranspordi ning keelama enam kui viie inimese kogunemised. 

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles