Riik soovitab tungivalt tuua reisifirmadel inimesed välismaalt kohe koju (1)

Copy
Taavi Aas.
 
Taavi Aas.  Foto: Eero Vabamägi

​Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium saadab täna kõikidele reisiteenust pakkuvatele ettevõtetele ja erialaliitudele kirja tungiva palvega tuua kohe tagasi, hiljemalt kolmapäeva hommikuks, kõik välismaal viibivad kliendid. 

«Olukorras, kus koroonaviiruse levik kasvab ja riigid panevad piire kinni, on mõistlik oma inimesed tagasi koju tuua,» ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas. «Võimalus, et tagasipöördumine osutub kas väga raskeks või koguni võimatuks, kasvab iga tunniga,» lisas ta.

Kõigil inimestel tuleb ministeeriumi hinnangul arvestada, et olukord muutub kiiresti ning osa riikidesse minnes ei saa sinna sisse või võib sattuda karantiini. Seetõttu soovitatakse tungivalt reisiettevõtjatel korraldada praegu reisidel viibivate inimeste Eestisse naasmine viivitamatult.

«Reisijate ohutus ja turvaline koju naasmine on meie jaoks prioriteet ning paneme kõigile reisiettevõtjatele südamele kiirelt tegutseda,» sõnas Aas.

Samuti on mõistlik järgida välisministeeriumi soovitusi lähikuudel mitte reisida välismaale ega kutsuda välisriikide inimesi Eestisse. Pärast reisilt naasmist, kui tegemist on riskipiirkonnaga, peavad nii Eesti elanikud kui ka välisriigi kodanikud olema kaks nädalat isolatsioonis. Jälgida tuleb oma tervist ning terviseameti juhiseid.

Ministeerium on teates edastanud ka reisikorraldajate kohustuse klientidele abi osutada.

Kui pakettreisil olev reisija on jäänud välismaale «lõksu», on võlaõigusseaduse §st 8781 tulenevalt reisikorraldaja kohustuseks anda raskustesse sattunud reisijale viivitamata abi, eelkõige asjakohast teavet tervishoiuteenuste, kohalike ametiasutuste ja konsulaarabi kohta, samuti aidata reisijat sidepidamisel ja alternatiivsete reisivõimaluste leidmisel.

Tulenevalt VÕS § 875 lg-st 4, kui vältimatute ja erakorraliste asjaolude tõttu ei ole pakettreisilepingus kokkulepitud viisil võimalik korraldada reisija tagasireisi, kannab reisikorraldaja kulud vajalikule majutusele kuni 3 ööd reisija kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles