Valitsus lükkab ümber kuuldused täielikust liikumiskeelust (16)

Postimees
Copy
Stenbocki maja.
Stenbocki maja. Foto: Sander Ilvest

Valitsuse kommunikatsioonibüroost kinnitati Postimehele, et sotsiaalmeedias levivad kuuldused üldisest täielikust liikumiskeelust ei vasta tõele.

Kuuldused keskenduvad sellele, justkui täna kell 16 ilmub pressiteade selle kohta, et kehtestatakse üle Eesti täielik liikumiskeeld, Tallinn ja Harjumaa lõigatakse muust Eestist teetõketega ära ning et kaitsevägi ja Kaitseliit püstitavad teetõkkeid. See kõik on vale. 

«Tegemist on valeinfoga, mille teadlik levitamine on lubamatu. Tahtlik paanika tekitamine ning inimeste eksitamine on eriti kriisiolukorras väga ohtlik. Minu tungiv soovitus on see, et meie inimesed usaldaksid ja levitaksid eelkõige ametlikes infokanalites jagatavaid juhiseid ning informatsiooni, mis on nende allikate poolt kinnitatud. Hoidkem üksteist!» lausus peaminister Jüri Ratas pressiteate vahendusel.

Stenbocki maja Facebooki lehel kummutatakse ka kuuldusi. «Levib valeinfo Tallinna sulgemise kohta. SEE EI VASTA TÕELE. Tallinnas Astangul toimub ristmiku ehitus, sinna paigaldatakse ajutisi foore, mille alusena kasutatakse betoonblokke.»

Sotsiaalmeedias võttis sel teemal ka sõna välisminister Urmas Reinsalu. 

«Tähelepanu! Levib kuulujutt, et valitsus kehtestab üldise liikumiskeelu Eestis. Lükkan selle ümber! Praegu on oluline vajaduseta avalikes kohtades siseruumides mitte liikuda ning vähendada suhtlemist miinimumini! Mingit liikumise keelamist sunni jõul ei ole kavas kehtestada. Jagage seda postitust, et vältida segadust!» kirjutas minister.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles