Eesti lõpetab ajutiselt viisade väljastamise

Postimees
Copy
Ühtlasi tuletab välisministeerium meelde, et alates 17. märtsist saavad Eestisse siseneda Eesti kodanikud ja Eesti elanikud, sealhulgas tähtajalise elamisloa või -õigusega isikud.
Ühtlasi tuletab välisministeerium meelde, et alates 17. märtsist saavad Eestisse siseneda Eesti kodanikud ja Eesti elanikud, sealhulgas tähtajalise elamisloa või -õigusega isikud. Foto: Georg Kõrre

Valitsuse korraldusest lähtudes peatab välisministeerium alates homsest koroonaviiruse leviku tõttu ajutiselt Schengeni viisa ning Eesti pikaajalise viisa taotluste vastuvõtmise nii Eesti esindustes kui ka viisakeskustes. See kehtib ka Schengeni viisa taotluste suhtes, mida Eesti menetleb teise liikmesriigi esindamisel.

Erandkorras võib viisat taotleda humanitaarkaalutlustel (lähisugulase haigus, matus), kauba või tooraine transpordiks, tervishoiu- või muude hädaolukorra lahendamiseks vajalike teenuste osutamiseks, ning need, kelle vanem, laps või abikaasa on Eesti kodanik, Eesti elamisluba või elamisõigust omav isik.

Juba väljastatud ning kehtivate viisadega eriolukorra ajal Eestisse siseneda ei saa.

Ühtlasi tuletab välisministeerium meelde, et alates 17. märtsist saavad Eestisse siseneda Eesti kodanikud ja Eesti elanikud, sealhulgas tähtajalise elamisloa või -õigusega isikud. Erandina võib politsei- ja piirivalveamet lubada Eestisse tulla ilma haigusnähtudeta välismaalase, kelle vanemad või vanavanemad, lapsed või lapselapsed, või abikaasa on Eesti kodanik või kellel on Eesti ID-kaart või elamisloa kaart.

Korduma kippuvad küsimused saab lugeda välisministeeriumi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles