Kaljulaid arutas Putiniga olukorda Eestis ja Venemaal (5)

Postimees
Copy
President Kersti Kaljulaid telefoni otsas.
President Kersti Kaljulaid telefoni otsas. Foto: Vabariigi Presidendi Kantselei

President Kersti Kaljulaidi tänane päev on peamiselt möödunud telefoni hoides ja videokonverentsidel.

«Hommikul vestlesime toimuvast Balti kolleegide Egils Levitsi ja Gitanas Nausėdaga. Pandeemiavastastest meetmetest ja hetkeolukorrast niikuinii, aga lisaks tõdesime, et eriti just väikeriikidele on oluline kaupade tarneahelate võimalikult suures mahus töös hoidmine,» teatas riigipea Facebookis.

Ennelõunal rääkis ta Soome presidendi Sauli Niinistöga. Lisaks meetmetele kriisi allasurumiseks arutasid nad ka pendelrändega seotud murekohti.

Pärastlõunal tänas Kaljulaid Poola presidenti Andrzej Dudat operatiivse abi eest, tänu millele eskorditi Balti riikide kodanikud läbi Poola oma koduriikidesse.

«Ka Venemaa presidendi Vladimir Putiniga arutasime olukorda mõlemas riigis ja vajadust tagada kodanike ja elamisluba omavate inimeste sujuv ja kiire kojujõudmine. Leppisime kokku, et suhtleme ka edaspidi vajadusel kiirelt ja operatiivselt. Lisaks leppisime kokku ka kontaktisikute määramise Eesti saatkonnas Moskvas ja Vene saatkonnas Tallinnas, et aidata kaasa protsesside operatiivsele koordineerimisele,» edastas riigipea.

Põgusalt jõudsid Kaljulaid ja Putin arutada ka hetkel juunisse planeeritud soome-ugri kongressiga seonduvat.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles