ÜLESKUTSE ⟩ Loovutage kasutuseta sülearvutid koolilastele! (1)

Postimees
Copy
Sülearvuti.
Sülearvuti. Foto: Dominic Lipinski / PA Wire/PA Images

Tarkvaraettevõtte Mooncascade kutsub asutusi loovutama kasutuseta ja seismajäänud töökorras sülearvuteid, mida enam ei vajata, koolilastele.

Tänaseks on loovutatud neli arvutit, kuid koolidelt saadud tagasiside põhjal on vajadus enam kui 80 arvuti järele.

Alates esmaspäevast on üldhariduskoolide õpilased suunatud eriolukorra tõttu Eestis distantsõppele. Kui paljude jaoks ei valmista osalemine e-keskkonda üleviidud õppes probleeme, on palju ka selliseid perekondi, kus e-õpe pole vahendite puuduse tõttu võimalik.

Tarkvaraettevõtte Mooncascade kaasasutaja Asko Seeba sõnul soovivad nad täiendavalt Facebookis tekkinud «Igale koolilapsele arvuti!» algatusele viia kokku just organisatsioonid, üldhariduskoolid ja õpilased. «Soovime, et igale koolilapsele leiduks sülearvuti, millega jätkata õpinguid. Kutsume üles Tartu ja selle lähiümbruse asutusi loovutama seisma jäänud sülearvuteid, ja algatusega ühinema ka teise ettevõtteid üle Eesti,» ütles ta. 

«Asutused võiksid liituda aktsiooniga ja otsida kontakti oma kohaliku omavalitsuse ametnikuga, et leida lahendus koolilaste õppimisvõimaluste parendamiseks,» kutsub Seeba ettevõtteid otsima kontakti. 

Tartu piirkonna ettevõtted saavad oma loovutamissoovist anda teada numbril 525 0644 või e-kirjaga aadressile Kairit.Peekman@raad.tartu.ee, edasi saab juba nendelt kontaktidelt täpsemad juhised. Sülearvuteid saab üle anda aadressil Raekoja plats 12. Koolidesse aitab sülearvutid toimetada Kairit Peekman Tartu linnavalitsuse haridusosakonnast.

Üleskutset saab võimaluse korral jagada ka Facebookis!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles