Graafik ⟩ Positiivsete proovide värske statistika maakonniti (9)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Koroonaviiruse proovid.
Koroonaviiruse proovid. Foto: Thomas Trutschel/photothek.de via www.imago-images.de/imago images/photothek

17. märtsi hommikuks oli Eestis koroonaviirus diagnoositud 225 inimesel, alates 31. jaanuarist on Eestis kokku tehtud 1625 COVID-19 testi, teatas terviseamet.

Ööpäevaga lisandus 20 positiivset, nendest 14 Harju-, 4 Pärnu- ja 1 Võru maakonnas. Tõenäoliselt on nakatanud inimeste arv suurem ning viiruse kohapealset levikut arvestades lisandub kindlasti veel haigestunuid.

Koroonaviirusesse nakatunute statistika.
Koroonaviirusesse nakatunute statistika. Foto: Terviseamet

Neljal inimesel puuduvad rahvastikuregistris elukohaandmed ning nelja inimese info on puudulik.

Rahvastikuregistri põhjal ei ela koroonapositiivseid inimesi Läänemaal  ja Lääne-Virumaal.

Terviseameti peadirektor Merike Jürilo kutsus üles mõistvale suhtumisele. «Tahaksin kõigile südamele panna, et me hoiaks oma vanemat elanikkonda, ärge viige lapsi vanavanemate juurde ning paluge oma vanematel, vanavanematel kodus püsida,» ütles ta. «Oluline on hoida selget meelt ning hoolitseda oma ja enda lähedaste füüsilise ning vaimse tervise eest,» sõnas Jürilo.

Oluline on järgida hoolikalt hügieenireegleid (kätepesu, kaitstud köhimine, aevastamine ja nuuskamine, lähikontakti/kätlemise/kallistamise vältimine) ja haiguse korral püsida kodus.

16. märtsist alustas tööd häirekeskuse infotelefon 1247, mis aitab vastata peamistele koroonaviirusega seotud küsimustele. Telefon töötab 24/7 ning on tasuta.

Tarbijavaldkonna küsimustele, mis puudutavad reisi tühistamist või pooleli jätmist, ürituste piletite tasu või muude meelelahutuslike teenuste saamata jäämist, aitab vastustega tarbijakaitse ja Tehnilise Järelevalve Ameti nõuandetelefon 620 1707 tööpäeviti kella 9-18.

Lisainfot leiab terviseameti kodulehelt www.terviseamet.ee/uuskoroonaviirus ja terviseameti Facebookist.

Eriolukorda puudutavatele küsimustele leiab vastused valitsuse kodulehelt www.valitsus.ee/et/eriolukord#KKK.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles