Eesti pälvis Edward Lucaselt taas aasta oiviku tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Lucas
Edward Lucas Foto: Mihkel Maripuu

Ajakirja The Economist korrespondent Edward Lucas nimetas oma tänases kolumnis ajalehes European Voice Eesti teist aastat järjest Kuldse Oiviku tiitli laureaadiks.

Lucas kirjutab 2011. aasta meeldejäävamaid arenguid Ida- ja Kesk-Euroopas kokku võtvas artiklis, et Eesti oli mulluse kaheksaprotsendise kasvuga kõige kiiremini arenev majandus Euroopas. Samuti mainitakse, et Andrus Ansip on Luksemburgi «igipõlise» valitsusjuhi Jean-Claude Junckeri järel kõige kauem ametis olnud Euroopa peaminister.

Lucase arvates on Eesti suurim probleem alanud aastal liigne enesega rahulolu.

Lucas jagas artiklis välja ka teisi «auhindu». Uinuva Kaunitari tiitli pälvisid Vene meeleavaldajad, kes viimaks üles ärkasid ja asusid protestima oma riigijuhtide korruptsiooni ja ebakompetentsuse vastu.

Teraskeele tiitli omistas Lucas oma sõbrale, Poola välisministrile Radoslaw Sikorskile, kes tegi Berliinis peetud kõnes lõpu Poola ajaloolisele neuroosile Saksamaa suhtes ja ütles välja, et Poola ootab Saksamaalt otsustavat tegutsemist euroala võlakriisi lahendamiseks.

Leedu valitsus sai alkeemia-auhinna edu eest riigile kuuluvate tööstusettevõtete töölepanekul. Kiitust pälvisid ka ELi energeetikavolinik Günther Oettinger ja teised, kes on kaasa aidanud Euroopa energiaturu liberaliseerimisele, et muu seas vähendada sõltuvust Gazpromist.

Aasta suurimaks pettumuseks nimetas Lucas Ungari peaministri Viktor Orbáni, kes raiskas oma hiiglasliku poliitilise kapitali vähetähtsatele küsimustele.

Piirkonna Nähtamatu Mehe nimeline tiitel läheb Obama administratsioonile, mis ei tundu pööravat eriti tähelepanu regioonis toimuvale.

Migreeni-auhinna sai Euroopa suurima poliitilise peavalu tekitaja – Ukraina valitsus, mis mõistis vangi Julia Tõmošenko.

Kurja Silma nimelise auhinna pahatahtliku ebakompetentsuse eest said koos Poola ja Leedu võimud, kes andsid Valgevene režiimile üle inimõiguslase Ales Beljatski pangaandmed, mis võimaldas Minskil ta maksupettuse eest vangi mõista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles