Majandusminister Taavi Aas: Euroopa kaubavedu peab toimima takistusteta

Copy
Taavi Aas.
 
Taavi Aas.  Foto: Eero Vabamägi

Erakorralisel Euroopa Liidu transpordiministrite kohtumisel arutasid majandus- ja taristuminister Taavi Aas ja 26 riigi transpordiministrid kaubaveo takistusteta toimimist ning riikides kasutatavaid meetmeid viiruse leviku piiramiseks. 

Kohtumise põhifookus oli Poola piirile tekkinud pudelikaelast vabanemisel, et Balti riikide elanikud saaksid koju ning säiliks kaubavedu. «Euroopa siseturu säilitamine ja eluliselt oluliste kaupade liikumine peab olema iga liikmesriigi kohustus ja vastutus,» rõhutas Aas.

«Viiruse leviku piiramine ja Euroopa ühtse turu häireteta tagamine peab olema tasakaalus. Piiravate piirimeetmete tõttu on kauba- ja reisijatevedu sisepiiridel praegu raskendatud, kuid sellest pole tekkinud Eesti kauba varustuskindlusele probleeme. Poola transpordiminister võttis meie pöördumist tõsiselt ning on juba esimesed vajalikud muudatused sisse viinud,» lisas minister.

Lisaks tegi Aas Euroopa Komisjonile ettepaneku platvormi loomiseks, kus oleks võimalik jälgida reaalajas liikmesriikide reisijate- ja kaubavedude erinevaid meetmeid ning piiranguid.

«Liikmesriikide piirangute informatsioon muutub tundidega ning liikuvuse kitsaskohtade vältimiseks on vaja seda teavet võimalikult operatiivselt. Vastasel korral hakkavad korduma sarnased mured nagu tekkisid Poolaga,» ütles Aas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles